JASNO I GLASNO / Bulj niže optužbe: 'Politika u Dalmatinsku Zagoru dolazi samo za Oluju'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Godinama se bojkotira projekt Inovacijskog središta Veleučilišta Marka Marulića u Kninu, vrijedan 10,5 milijuna eura'

7.3.2018.
16:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Mostov zastupnik Miro Bulj ustvrdio je u srijedu kako politika u Dalmatinsku Zagoru dolazi samo u vrijeme Oluje, nema investicija, a godinama se bojkotira projekt Inovacijskog središta Veleučilišta Marka Marulića u Kninu, vrijedan 10,5 milijuna eura.

Projekt je trebao biti zamašnjak razvoja cijelog područja, trebao je omogućiti primjenu visokotehnoloških spoznaja u području prehrane, kod lokalnih proizvođača, a studentima omogućiti stručnu praksu na konkretnim postrojenjima, rekao je Bulj nakon zatražene stanke u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je, tvrdi, pripremljen prije 7-8 godina, prvi je projekt pripremljen za provedbu na dan ulaska Hrvatske u Europsku uniju (1. srpnja 2013.), pripreman je u tri skupine domaćih i inozemnih konzultanata, koje je odabralo i financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja.

Pripremljena je kompletna građevinska dokumentacija, idejni, glavni i izvedbeni projekt, osmišljene sve tehnološke jednice te ishodovane lokacijska i građevinska dozvola, rekao je Bulj navodeći da je na pripremu projekta potrošeno više od milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Projekt je prijavljen na prvi natječaj strukturnih fondova EU-a, no zbog politikanskih igrica lokalnih i nekih nacionalnih političara odbijen je, a lokalnom i regionalnom gospodarstvu počinjena je nemjerljiva šteta", upozorio je zastupnik.

Najavio je da će o svemu pisano izvijestiti premijera Andreja Plenkovića, te izrazio nadu da će odgovor dobiti do ovogodišnjeg obilježavanja Oluje, 5. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo