Blokiran račun zbog ovrhe / Bulj apelira: 'Spriječiti zatvaranje kninske bolnice pod svaku cijenu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"To što radi ministar Milan Kujundžić provincijsko je pranje ruku od problema hrvatskog zdravstva"

26.9.2019.
14:21
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) poručio je u četvrtak kako se po svaku cijenu mora spriječiti zatvaranje Opće i veteranske bolnice "Hrvatski ponos" u Kninu kojoj je ovršen račun zbog duga oko milijun kuna veledrogeriji "Medika".

"Hoćemo li simbolički krenuti od Knina kao simbola pobjede u Domovinskom ratu, gdje će se zatvoriti bolnica simboličkog imena Hrvatski ponos?" upitao je Bulj u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodne rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po svaku cijenu moramo spriječiti njeno zatvaranje", rekao je zastupnik, koji jedino rješenje vidi u tome da bolnicu pod svoju upravu uzme Ministarstvo zdravstva i investira u njezine neiskorištene kapacitete. "To što radi ministar Milan Kujundžić provincijsko je pranje ruku od problema hrvatskog zdravstva", ustvrdio je Bulj.  

Daus (IDS): Ne vjeruj institucijama ni kad darove nose

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDS-ov zastupnik Emil Daus upozorio je kako s terena stižu informacije da nova školska godina i Škola za život nisu pripremljene kako je trebalo.

"Zapelo se na prvom koraku -  nabavi udžbenika i bilježnica - pa 20-ak dana nakon početka nastave nedostaje dio udžbenka i radnih bilježnica, za tablete se govori da će biti dobro ako dođu do kraja godine", rekao je Daus i zaključio kako je prva lekcija koju su djeca naučila u Školi za život da ne vjeruju institucijama države ni kad im darove nose. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo