OBJEKTI NISU UGROŽENI / Buknuo požar kod Trogira. Vatrogasci na terenu, stiže im pomoć iz zraka: 'Teren je težak i nepristupačan'

Image
Foto: DalmacijaDanas

Na terenu je oko 17 vatrogasaca iz spomenutih javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava te šest vozila

18.7.2023.
13:03
DalmacijaDanas
VOYO logo

NOVO:

Požar koji je u utorak buknuo na području Blizne Gornje koje pripada Općini Marina, gasi 60-ak vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila te dva kanadera iz zraka, doznaje se od zapovjednika vatrogasne operativne zone Trogira Marina Buble.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Požar je planuo oko 11 sati i opožareno je više tisuća četvornih metra  niskog raslinja i borovine, ali vatrena  stihija ne ugrožava kuće," kazao je Buble Hini.

On očekuje kako bi u poslijepodnevnim satima  vatrogasci mogli staviti pod kontrolu ovaj požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RANIJE:

Danas oko 10 sati buknuo je veći požar kod mjesta Blizna Gornja na trogirskom području. Kako od Županijskog vatrogasnog operativnog centra Split (ŽVOC) doznaje DalmacijaDanas na terenu je više vatrogasaca, a na mjesto požarišta stigle su i zračne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je oko 17 vatrogasaca iz spomenutih javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava te šest vozila.

Image
Foto: DalmacijaDanas

"U gašenju nam se priključuju i dva air tractora i dva kanadera. Teren je jako težak i nepristupačan", zaključuju vatrogasci za Dalmaciju Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju lokalnog portala, planuli su trava i raslinje, a objekti nisu ugroženi.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjesne požari u Grčkoj, stotine evakuirane. Sva sila vatrogasaca na terenu, pomoć stiže i iz zraka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo