GROZAN ISPAD U BUJICI: / Je li ovo najgori incident dosad? Voditelj i gost prenerazili javnost

Image
Foto: Screenshot

Dok je Bujanec ustvrdio da u Njemačkoj "divljaci koji su došli s istoka siluju, a tamošnji mediji o tome ne izvještavaju", njegov je gost netom nakon toga kazao kako "crnčuge i arapčuge siluju,

7.11.2018.
10:17
Screenshot
VOYO logo

U emisiji Bujica Velimira Bujanca često se mogu čuti sumanuti izljevi netrpeljivosti prema neistomišljenicima, antihdzovcima, Miloradu Pupovcu, Srbima i još nekim skupinama građana, no ono što je u ponedjeljak izgovorio gorst emisije Zoran Grgić, nekad član Vijeća za građanski nadzor sigurnosnih službi, ostat će zapisano kao jedan od gorih ksenofobnih i rasističkih ispada u eteru jedne hrvatske televizije.

Potpirivanje straha i mržnje prema migrantima

U ponedjeljak je u emisiji Bujica koju vodi osuđeni diler koji je ljubav prostitutki plaćao kokainom, inače i neonacist te poseban gost na inauguraciji predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, tema bila Marakeški sporazum. Dok je Bujanec ustvrdio da u Njemačkoj "divljaci koji su došli s istoka siluju, a tamošnji mediji o tome ne izvještavaju", njegov je gost netom nakon toga kazao kako "crnčuge i arapčuge siluju, ubijaju i teroriziraju po svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bujanec je na taj ispad ipak reagirao, upozorivši Grgića da se u emisiji ne smije vrijeđati na rasnoj osnovi. "To nije rasna osnova, to su teroristi i kriminalci", odgovorio je Grgić. Bujanec je ponovio kako u njegovoj emisiji nema rasnog vrijeđanja.

Sramotan fake news

"Ni nema ga, ja nisam ništa rekao", kazao je Grlić te kasnije iznio i teoriju da su "oni koji dolaze iz mediteranskog, saharskog i subsaharskog područja uglavnom zaraženi sidom i hepatitisom, a jako puno ih ima i tuberkulozu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apelirao je i na gledatelje, upozorivši ih da uopće ne kontaktiraju s migrantima jer "oni namjerno šire sidu na ljude oko sebe".

Vijeće za elektroničke medije pregledava emisiju

Vijeće za elektroničke medije za Novi list je izjavilo kako će pomno pregledati spornu emisiju. "Predmet o kojem nas obavještavate već je u službenoj proceduri. Vijeće će na svojoj sjednici o tome raspravljati i donijeti odluku o kojoj ćete biti obaviješteni", kazala je savjetnica ravnatelja za odnose s javnošću i međunarodnu suradnju Sanja Pančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velimir Bujanec smatra kako je napravio sve što je trebalo. "Grgić je iznio neke stavove i upotrijebio neke izraze koji su neprimjereni i uredništvu emisije i meni osobno neprihvatljivi. Kako je sve išlo uživo, to je bilo nemoguće spriječiti, ali sam se u dva navrata ogradio od izrečenog, a režija je emitirala i krol u kojem se navodi da izrečeni stavovi nisu stavovi Z1 televizije", rekao je Bujanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo