Skupi kvadrati / Bujica optužuje Anku Mrak-Taritaš: odobrila je obnovu kuća u Gunji za 1700 eura po kvadratu

Image

U emisiji je prikazana opsežna dokumentacija iz koje proizlazi da je cijena kvadarata plaćana po zagrebačkim cijenama, za što je bivša ministrica odgovorna po "zapovjednoj odgovornosti"

21.3.2017.
18:48
VOYO logo

Emisija "Bujica" na Z1 televiziji objavila je opsežnu dokumentaciju prema kojoj je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba i bivša HNS-ova ministrica Anka Mrak-Taritaš donijela niz spornih odluka po pitanju financiranja obnove kuća u Gunji i okolnim mjestima stradalima u poplavama, te je odobrila financiranje za koje je plaćano i do 1700 eura po kvadratu, prenosi  Narod.hr.

Naime, u kolovozu je 2014. tadašnja ministrica graditeljstva donijela Odluku o obnovi nove stambene zgrade od 70 kvadrata, a iz popratnog Ugovora o građenju između APN-a i odabranih izvođača proizlazi da je gradnja stajala 714.000 kuna bez PDV-a. S obzirom da su građena tri objekta od 70 kvadrata, kada se tome pridoda PDV i podijeli sa tri, ispada da je plaćeno 1.700 eura po kvadratu, što je uobičajena cijena za Zagreb, no ne i za Gunju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Mrak-Taritaš dobiva podršku SDP-a? Predsjednik HNS-a tvrdi: 'Pregovori idu u dobrom smjeru' 

>> Kandidati za Zagreb o smanjenju prireza: za RTL otkrili koliko su spremni povećati plaće Zagrepčana 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojedobno je ovo bilo i prijavljeno ministru Lovri Kuščeviću, koji je pak nakon interne revizije zaključio tek da nepravilnosti nema, što je u Bujici objašnjeno time da je morao održavati dobre odnose s HNS-om radi moguće koalicije s HDZ-om.

Pravni stručnjaci koji su gostovali u emisiji rekli su da je Mrak-Taritaš "odgovorna po zapovjednoj odgovornosti" iako vjerojatno nije ništa znala o konkretnim slučajevima, piše Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo