Budućoj vlasti ostat će samo himna, grb, zastava

Hrvatska država je rasprodana, prezadužena, osiromašena, opljačkana i besperspektivna. Pred nama je samo odricanje i patnja te, ako se tako nastavi - možda i repriza Tunisa, rekoa je Damir Kajin.

21.1.2011.
20:24
VOYO logo

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin rekao je na konferenciji za novinare u Pazinu da će budućoj vlasti u Hrvatskoj i narodu ostati 'himna, grb, zastava, nekoliko nacionalnih reprezentacija i dugovi'.

"Hrvatska država je rasprodana, prezadužena, osiromašena, opljačkana i besperspektivna. Pred nama je samo odricanje i patnja te, ako se tako nastavi - možda i repriza Tunisa", istaknuo je Kajin, dodajući da je državu "do dna dovela upravo sadašnja ekipa na vlasti". Po njegovim riječima, dno još nije dotaknuto, ali to će se uskoro dogoditi, a poslije će nam, kako je rekao, "trebati sedam godina odricanja da se oporavimo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav scenarij Kajin vidi kao rezultat ustupanja svega monopolistima i strancima, a civilizacijskom tragedijom nazvao je ideje premijerkina savjetnika Borislava Škegre o privatizaciji državne imovine, od HEP-a preko Hrvatskih voda do Hrvatskih šuma i HAC-a. Istaknuo je kako vladin plan investicija nije moguće ostvariti iako je u proračunskim i izvanproračunskim fondovima osigurano pet i pol milijarda kuna.

"No, sigurno je jedno, a to je da su ti projekti u funkciji polaganja kamena temeljca za izbore 2011. godine", istaknuo je Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Glavna poluga za izbore bit će građansko dioničarstvo'

S obzirom na izjave predsjednice Vlade Jadranke Kosor da HEP neće privatizirati, Kajin vjeruje da Hrvatsku čeka privatizacija šuma i voda, i to putem "građanskog dioničarstva", kao što je Sanaderov HDZ učinio uoči izbora 2007. s Inom i HT-om.

"Vjerujem da će HDZ-u, osim ovladavanja HRT-om, glavna poluga za izbore biti 'građansko dioničarstvo' jer sve je ostalo izmaklo kontroli, od nezaposlenosti, nelikvidnosti, od samih investicija", zaključio je IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je vladinu prezentaciju desetak investicijskih projekata, čija bi realizacija trebala početi idućih mjeseci, ocijenio pozitivnom "samo zato što će se direktori u javnom sektoru, prestrašeni kaznenom presijom, upustiti u te davno dogovorene investicije".

Vezani članci:

arti-201101210276006 arti-201101200548006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo