prognoza dunje mazzocco drvar / Budite oprezni: Stiže promjena vremena, zbog bure žuto upozorenje na većem dijelu obale

Nevere će biti sve češće i izraženije, osobito kad padne mrak. Bura će jačati

5.9.2019.
21:02
VOYO logo

Prvi dio poremećaja stigao je već do Alpa, gusti oblaci prekrivaju područje u njihovoj navjetrini, a oštro oko može primijetiti i manji oblačni vrtlog koji se stvorio u Genovskom zaljevu. Radi se o cikloni koja će igrati važnu ulogu u razvoju vremena sljedećih dana. Fronta će se glavninom još zadržavati iza planinskog masiva, a k nama će s juga stizati sve vlažniji zrak koji će se zatim pomiješati s prvom porcijom hladnoće koja će procuriti preko Alpa. 

Petak će biti oblačniji od četvrtka i vjetrovit. Osim u priobalju sjevernog i srednjeg Jadrana, pojačan sjeveroistočni vjetar puhat će i u sjeverozapadnim krajevima, sve do Zagreba. Kako dan bude odmicao i kiša će biti sve češća. Već ujutro pljuskovi će se sporadično pojavljivati na sjevernom i srednjem Jadranu, zatim i u gorskim krajevima i na Kordunu, a poslijepodne će se proširiti na cijelu središnju Hrvatsku, Međimurje i Podravinu. I dalje umjereno vjetrovito i dosta hladnije nego danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša i osvježenje očekuju se i u zapadnoj Slavoniji dok će se na istoku zadržati većinom suho i podjednako toplo kao danas. I ovdje će se osjetiti dašak sjeverca, ali uglavnom slabog.

Pljuskovi s grmljvinom proširit će se popodne i na područje sjeverne i dio srednje Dalmacije. Nevere će biti sve češće i izraženije, osobito kad padne mrak. Bura će jačati, a u noći na subotu imate će već i olujne udare. Od Splita južnije zadržat će se suho i tiho ili uz slabo jugo. Ovdje će i temperatura još sutra ostati nepromijenjena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sutrašnju prognozu ide i meteo alarm

Bura će biti još jača na Kvarneru gdje se već od jutra očekuju olujni udari, a na dobro poznatim burovitim dionicama bit će i orkanskih. Uz buru i sporadične pljuskove, jasno, hladnije nego danas i to do te mjere da će na senjskom području dobar dio dana biti hladno, kao i jutros. U gorju pravo jesensko vrijeme, povremena kiša i temperatura od 14 do 17 Celzija.

Promjenjivo i sljedećih dana, kiše će biti i tijekom subote i nedjelje, najviše ipak u nedjelju navečer. U ponedjeljak smirivanje, kiša će do povratka iz škole već prestati, ali će biti svježe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično i na moru, vrijeme za vikend vrlo promjenjivo, u nedjelju jugo i obilna kiša. Od utorka sunčanije i opet toplije.

Uz sutrašnju prognozu ide i meteo alarm. U gorskim krajevima očekuje se lokalno više od 30 milimetara kiše, a na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije kiša će često biti praćena i grmljavinom. Zbog bure žuto upozorenje na većem dijelu obale, narančasto na Kvarneru, a pod Velebitom su moguće i značajnije poteškoće u prometu i plovidbi. Budite oprezni!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo