agresivni tumor / Budimo ljudi više nego ikad i pomognimo Marijanu: 'Sve što želim je biti s kćeri na prvi dan škole'

Image
Foto: Ilustracija / Marijan Susenj/PIXSELL

Prva prepreka bio je HZZO koji je odbio platiti troškove liječenja ili barem dio jer terapija koja bi mogla pomoći Marijanu spada u eksperimentalno liječenje

5.2.2018.
14:33
Ilustracija / Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

"Teško je. Lijeva strana mozga mu je pogođena tumorom. Teško govori, zaboravlja neke stvari. Ne može sam niti ići doktoru", priča Milica Ugrin, supruga Marijana (46) iz Zagreba koji boluje od glioblastoma, najagresivnije vrste tumora na mozgu, piše 24sata.

Marijan je, naime, do prije godinu dana vodio sasvim normalan život. Bio je zaposlen, u sretnom braku i stanu u Dubravi s  dvjema kćerima (16, 5). Nažalost, Marijanu je u jednom trenutku dijagnosticiran tumor na mozgu te je morao na hitnu operaciju. Tumor se nakon operacije svejedno proširio te ga nisu mogli odstraniti u cijelosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici mu nisu dali prevelike šanse. "Djeci to posebno teško pada. Starija još nekako shvaća sve, ali mlađa ne. Ali pokaže se to i na starijoj. Jednom je otišao prošetati, nije ga bilo neko vrijeme i odmah se zabrinula. Htjela ga je ići tražiti. Sve je to teško probaviti, ali nadu nam je dala terapija u Njemačkoj", priča supruga te nadodaje da je pročitala da njemački liječnici provode terapiju koja se zove hipertermija, posebno za oboljele od glioblastoma.

No, prva prepreka bio je HZZO koji je odbio platiti troškove liječenja ili barem dio jer ta terapija spada u eksperimentalno liječenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomagali su nam rodbina, prijatelji. Dodali smo i nešto ušteđevine što smo imali i jednostavno smo otišli. Morali smo. Nadu nam je dala i priča koju smo čuli tamo. Jednom Nizozemcu su još 2008. liječnici dali samo četiri tjedna života. Zahvaljujući ovim terapijama, on je i dan danas živ", priča supruga za 24sata. Tumor i endem na mozgu su znatno manji, ali obitelj strahuje jer se radi o agresivnom tumoru koji se može vratiti za tri mjeseca. Samo troškovi terapije tjedno stoje od 5.000 do 7.500 eura ovisno o intenzitetu terapije.

Svi koji žele financijski pomoći isto mogu učiniti na broj žiro računa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HR7323600003115863708 otvoren u Zagrebačkoj banci. U opis plaćanja obavezno upisati "Donacija za liječenje".

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo