RTL POMAŽE DJECI / 'Budi mi prijatelj': Djeci s teškoćama u razvoju sisačke udruge KAS poplava uništila prostor za rehabilitaciju i terapiju

Image
Foto: RTL

U sklopu ovogodišnje kampanje 'Budi mi prijatelj' udruga "RTL pomaže djeci" prikuplja sredstva za obnovu i opremanje prostorije za rehabilitaciju i igru, nabavku didaktičke opreme i opreme za opremanje terapijskog prostora i prostora igraonice. Pozivamo vas da se priključite ovogodišnjoj kampanji i donacijom pozivom na humanitarni broj 060 9007

16.11.2023.
21:24
RTL
VOYO logo

Udruga KAS je osnovana prije 21 godinu, a glavni cilj njihova rada je poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Kroz rad i projekte udruga skrbi i o drugim ranjivim skupinama društva kao što su starije osobe i mladi s neprilagođenim ponašanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovna djelatnost udruge je organizacija i provođenje terapija uz pomoć konja kao metode rehabilitacije i rekreacije kod osoba s urođenim ili stečenim invaliditetom, promicanje zdravlja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te pravilna socijalizacija.

Image
Foto: RTL

U poplavi koja je pogodila Sisak u svibnju ove godine potpuno je uništen prostor Udruge, između ostalog i prostorija koja je služila za terapiju i rehabilitaciju, ali i igru, proslave i druženje 60 korisnika udruge, djece s teškoćama u razvoju. Pola sata je bilo potrebno da nestane sve što su volonteri udruge KAS skupljali 21 godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu ovogodišnje kampanje 'Budi mi prijatelj' udruga "RTL pomaže djeci" prikuplja sredstva za obnovu i opremanje prostorije za rehabilitaciju i igru, nabavku didaktičke opreme i opreme za opremanje terapijskog prostora i prostora igraonice.

Image
Foto: RTL

Raščišćavanje i dio radova na objektu već su izvedeni u organizaciji udruge, ali to i dalje nije dovoljno za provođenje aktivnosti s djecom. S obzirom na to da udruga i prije poplave nije imala natkriveno jahalište, a kako bi se održao kontinuitet vježbanja kod djece u periodima kada se nije moglo jahati, sve aktivnosti su se odvijale u prostoriji igraonice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca u igraonici provode dosta vremena, a aktivnosti koje se tamo provode ne utječu samo na fizičko stanje djece, nego poboljšavaju i njihovo psihičko stanje.

Pozivamo vas da se priključite ovogodišnjoj kampanji i donacijom pozivom na humanitarni broj 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om) sudjelujete u opremanju prostora udruge KAS. Zajedno možemo vratiti sve što je izgubljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

POGLEDAJTE VIDEO: Počinje još jedna humanitarna kampanja 'Budi mi prijatelj': Oni najmanji i najranjiviji trebaju našu pomoć!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo