Bude li Taxi Cammeo glumio javni prijevoz, leti iz grada!

Nakon što je Taxi Cammeo uveo godišnju karticu kojom će putnici moći ostvarivati popuste, te najavio uvođenje mjesečne karte za odlazak i dolazak s posla, u Osijeku su oštro reagirali.

8.12.2010.
16:11
VOYO logo

"Mjesečne karte su zabranjene, a ako netko misli glumiti javni prijevoz, činit će to negdje drugdje. Dobro se zna tko obavlja javni gradski prijevoz u Osijeku", poručio je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo. Dodao je kako je taksi-služba pojačana, te da svi moraju imati propisane oznake. Grad podržava zdravu konkurenciju, no neće dozvoliti da netko obavlja posao GPP-a.

Ova oštra reakcija uslijedila je nakon što je Taxi Cammeo u plaćenim oglasima najavio uvođenje godišnje kartice kojom se ostvaruju određeni popusti, a čija izrada košta 30 kuna. Najavljeno je i uvođenje mjesečne karte za odlazak i dolazak s posla, povoljnije izvangradske i međugradske vožnje te raznorazne akcije za blagdansko vrijeme. Upravo je najava o "mjesečnoj karti za odlazak i dolazak s posla" uzburkala duhove u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vlasnik Taxi Cammea Kosta Minovski rekao je za Glas Slavonije kako usluga javnog prijevoza ne može biti predmet rasprave jer Cammeo nema ni dovoljno vozila ni ljudi za linijski javni prijevoz. Opovrgnuo je i postojanje mjesečne karte za prijevoz taksijem, iako se takva najava može pročitati i na internetskoj stranici Taxi Cammea.

"Ne postoje mjesečne karte za prijevoz taksijem, tek godišnja članska iskaznica uz koju putnici imaju 25 posto popusta na vožnje. Gradonačelnikove izjave ne želim komentirati, jer vjerujem da su rezultat nečijeg podmetanja, a nadam se da će se kroz nadležne službe utvrditi stvarno stanje jer mi mjesečne karte ne izdajemo", kazao je Minovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, istaknuo je i kako su dva vozača dobila otkaz jer su putnike čekala na ugibalištima GPP-a, što je zabranjeno.

"Putnike možemo samo pokupiti na ugibalištu ako nam mahnu, ali čekanja na ugibalištima nema", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201009230613006 arti-201004130371006 arti-201008270664006 arti-201002230635006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo