Bude li nepravilnosti, Čuljak čeka oštra kazna na HRT-u!

'Istina je da je 2008.

14.10.2011.
15:37
VOYO logo

Naglasila je kako zasad neće ponovno pokretati nikakve istrage jer bi to bilo prejudiciranje krivnje s obzirom na to da nisu zaprimili ništa niti od policije niti od DORH-a.

"Ukoliko se utvrdi da je bilo ikakvih nepravilnosti u radu naše novinarke i urednice Dijane Čuljak Šelebaj uprava HRT-a reagirat će vrlo rigorozno. No, zasad ne postoje nikakva konkretna saznanja da je ona upletena u bilo što ilegalno", rekla je Lazanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznala je, pak, kako je Programsko vijeće HRT-a još 2008. godine zaprimilo anonimnu prijavu protiv Čuljak Šelebaj u kojoj ju se optužuje za sukob interesa jer je suvlasnica tvrtke koja posluje s konkurentskom televizijom iako je ona zaposlena na HRT-u.

Te su prijave uvijek u obliku maila u kojima su najčešće linkovi na članke objavljene u novinama i na portalima"Tada je, upravo zbog te prijave, pokrenuta interna istraga te je utvrđeno kako naša novinarka nije u nikakvom sukobu interesa te da nije odgovorna za ono za što ju se optužuje", rekla je Lazanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S HRT-a su također potvrdili kako već nekoliko posljednjih godina dobivaju anonimne prijave protiv Čuljak Šelebaj.

'Već godinama stižu anonimne prijave u obliku maila'

"No, te su prijave uvijek u obliku maila u kojima su najčešće linkovi na članke objavljene u novinama i na portalima. Dakle, u njima nema ništa novo zbog čega bi se ponovno otvarala istraga", tvrdi Lazanin i dodaje kako ne može potvrditi da ti mailovi stižu od nekoga unutar kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit da li su neki od novinara koji su sustavno i otvoreno upozoravali da se tako nešto odvija na javnoj televiziji bili kažnjavani Lazanin odgovara kako prema njenim trenutnim saznanjima ta informacija nije istinita.

Podsjetimo, poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier uhićen je u četvrtak ujutro na granici tijekom izlaska iz Hrvatske. Bivši suprug HRT-ove novinarke Dijane Šelebaj-Čuljak uhićen je zbog pranja novca u poslu s TV produkcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istrazi koja se vodi pred Županijskim sudom pribavljen je ugovor prema kojem se vidi da je Dijana Čuljak Šelebaj bila suvlasnica producentske kuće Core Media koja je proizvodila emisije za konkurentsku televiziju i to u vrijeme dok je radila na HRT-u.

Vezani članci:

arti-201110130550006 arti-201110140218006 arti-201110131190006 arti-201110130889006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo