UPOZNAJTE JOSEFA KLAMMERA / Bubnjanje kao disanje - neobičan koncertni performans uskoro u Močvari

Image
Foto: YouTube

Ovaj osebujni umjetnik prvi je put bubnjeve presvukao lateksom 2008. godine, u radijskom performansu nazvanom "Membrana", te tako dobio rastegnuti, usporeni zvuk koji podsjeća na disanje

10.2.2016.
20:42
YouTube
VOYO logo

Austrijski glazbenik i multimedijski umjetnik Josef Klammer 17. će veljače u zagrebačkoj Galeriji Močvara predstaviti koncertni performans za udaraljke i elektroniku pod nazivom "Bubnjanje je elastičan koncept".

Klammer od sredine 80-ih kontinuirano radi na području razvoja inovativnih instrumenata i istraživanja transformativnih potencijala zvuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj osebujni umjetnik prvi je put bubnjeve presvukao lateksom 2008. godine, u radijskom performansu nazvanom "Membrana", te tako dobio rastegnuti, usporeni zvuk koji podsjeća na disanje.

Performans "Bubnjanje je elastičan koncept" kompleksniji je razvoj te prvotne ideje i svojevrsna antologija umjetnikovih eksperimenata s udaraljkama, koji naglašavaju fleksibilnost muziciranja, kreativnu fascinaciju i velike ekspresivne mogućnosti instrumenata, kao i raznih drugih umjetničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo