OGLASIO SE ANUŠIĆ / Brzo se predomislio. Novi ministar zamrzava status studenta: 'Fakultet i profesore želim rasteretiti pritiska'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Ministar je ranije za jedan portal poručio da neće zamrznuti status studenta. "Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine", kazao je. No, sudeći po njegovoj objavi brzo se predomislio

20.11.2023.
12:30
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Novi ministar obrane Ivan Anušić odlučio je zamrznuti studentski status nakon što su mediji prenijeli informaciju da je još uvijek student.

Anušić se sada oglasio na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru te objasnio da se na ovakav potez odlučio kako bi fakultet i profesore rasteretio interesa i pritiska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po objavi članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija izazvati veliki interes i potencijalni pritisak na profesore fakulteta. Shodno tome, odlučio sam zamrznuti studentski status kako bih fakultet i profesore rasteretio interesa i pritiska", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je ranije saborskim zastupnicima objašnjavao da je napustio srednju školu sa 17 godina kada je otišao u rat, a kad po povratku s terena 1993. ju je završio. Nekima je za oko upalo njegovo fakultetsko obrazovanje koje je počelo još 1997., a traje i danas.

S Kineziološkog fakultetu u Zagrebu za Jutarnji list su potvrdili da je Anušić 2021. godine završio preddiplomski stručni studij "Izobrazba trenera" te da je trenutno upisan na stručni diplomski studij istog naziva gdje je apsolvent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JUTRO U SABORU /

Ivan Anušić prisegnuo za ministra. Zapljeskali mu i neki oporbenjaci koji mu nisu dali glas

Image
JUTRO U SABORU /

Ivan Anušić prisegnuo za ministra. Zapljeskali mu i neki oporbenjaci koji mu nisu dali glas

Anušić je, inače, još 1997. upisao prvi dio fakultetskog obrazovanja. Radilo se o dvogodišnjem stručnom specijalističkom studiju za višeg trenera sportske rekreacije te ga je dovršio 2001. Nakon toga je upisao ranije spomenuti preddiplomski studij za izobraznu trenera (sportska rekreacija), i naposljetku nastavak na diplomskoj razini.

Ministar je spomenutom portalu također poručio da neće zamrznuti status studenta. "Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine", kazao je. No, sudeći po njegovoj novoj objavi, brzo se predomislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Novi ministar obrane Anušić za RTL Danas potvrdio: 'Čuo sam se Milanovićem telefonom, čestitao mi je'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo