NIJE ŠTEDIO / Jedna od najsiromašnijih županija ove godine potrošila više od 270 tisuća eura na pet automobila: Evo kakve specifikacije su tražili

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Shutterstock

U veljači su prvo nabavljena četiri vozila, a u studenom još jedno

6.12.2023.
10:48
Goran Stanzl/PIXSELL, Shutterstock
VOYO logo

Brodsko-posavska županija ove je godine izdvojila 272.705 eura - za automobile. U veljači su prvo nabavljena četiri vozila, a u studenome još jedno. Ove nabave posebno iznenađuju, ako se uzme u obzir da je Brodsko-posavska jedna od najsiromašnijih hrvatskih županija. Prema BDP-u po glavi stanovnika gora od nje je samo Virovitičko-podravska županija.

Od četiri automobila nabavljena u veljači, dva koriste župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Marko Šimić, neslužbeno doznaje Index. O potrebi nabavke automobila poslali su upit u Županiju, ali odgovor još nisu dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAVRŠIO JE OČEVID /

Policija pronašla uzrok trovanja dvije djevojčice kod bake u kupaonici u Požegi: 'Sve upućuje na to'

Image
ZAVRŠIO JE OČEVID /

Policija pronašla uzrok trovanja dvije djevojčice kod bake u kupaonici u Požegi: 'Sve upućuje na to'

Iz natječajne dokumentacije se vidi da su početkom godine kupljena četiri električna automobila, navodi Index. Na natječaj u kojemu je bilo specificirano da vozilo mora biti novo, motor električni, a mjenjač automatski, stigla je samo jedna ponuda, pa je modele Hyundai Kona i Hyundai Ioniq 5 je županiji prodala tvrtka Auto Novaković za 214.715 eura. Ta je cijena bila mnogo veća od prvotne procijenjene vrijednosti nabave.

I drugi put je stigla samo jedna ponuda

Krajem godine su u Županiji odlučili nabaviti još jedan automobil, ovog puta rabljeni, i ponovno je pristigla samo jedna ponuda, iz Auto kuće Ćirić, u vrijednosti od 57.790 eura s PDV-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel Marušić inače je HDZ-ovac, a Brodsko-posavsku županiju vodi od 2009. godine. Rođen je u Prnjavoru, u Bosni i Hercegovini, a završio je Veterinarski fakultet u Zagrebu. Njegov stan u Zagrebu od 58 kvadrata vrijedi 123.100 eura, a njegova supruga je vlasnica kuće u Novoj Gradiški u vrijednosti 52 tisuće eura. Ima i dva automobila i jedan motocikl.

Marušić je i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ide li SDP samostalno na izbore? 'Dovoljno smo jaki da vratimo HDZ tamo gdje mu je mjesto'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo