"NISAM NOSTRADAMUS": / Brkić otkrio zašto odlazi iz Sabora

Image
Foto: Pixsell, Patrik Macek

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekao je u srijedu da je svoj saborski mandat stavio u mirovanje jer se maksimalno želi posvetiti radu u HDZ-u.

3.2.2016.
19:13
Pixsell, Patrik Macek
VOYO logo

"Operativac sam i volim operativno raditi, što ne znači da posao u Saboru nije operativan ili zahtjevan, ali da bi stranka mogla funkcionirati ja sam se odlučio, kao i prije tri godine, svoj mandat stavit u mirovanje kako bih se maksimalno posvetio radu u stranci. Nisam toliko sposoban, kao neki, obavljati tri funkcije odjednom", rekao je Brkić novinarima nakon sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta odgovarajući na pitanja zašto odlazi iz Hrvatskoga sabora te zašto je zamrznuo svoj saborski mandat.

Image
MILIJAN BRKIĆ ZAMRZAVA MANDAT U SABORU: /

"Razumijte me, nije ništa osobno"

Image
MILIJAN BRKIĆ ZAMRZAVA MANDAT U SABORU: /

"Razumijte me, nije ništa osobno"

Dodao je i da je odluku donio u dogovoru s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u prošlom sazivu stavio mandat u mirovanje

Podsjetio je da je u Hrvatski sabor izabran 2011. godine te kako je - kad je izabran za glavnog tajnika HDZ-a nakon nekog vremena - svoj saborski mandat stavio u mirovanje jer misli da ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije, pogotovo zato što je glavni tajnik najveće političke stranke u zemlji koja ima više od 200.000 članova.

Brkić je podsjetio i da je tijekom predizborne kampanje u svojoj IV. izbornoj jedinici rekao da će svoj saborski mandat dati u mirovanje te da će umjesto njega u Sabor ići netko iz te izborne jedinice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li on budući ministar branitelja, Brkić je u razgovoru za HRT odgovorio: " Ja sam glavni tajnik HDZ-a, nisam Nostradamusa, a što će biti sutra, odlučit će stranka", rekao je Brkić.

"Niti sam razočarn, niti ljut, već presretan"

Najavio skorašnje unutarstranačke izbore te demantirao sukob sa šefom Tomislavom Karamarkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Tomislav Karamarko i ja znamo se 23 godine. Mi smo prijatelji, puno toga smo prošli zajedno, uspone i padove. Uvijek sam bio s njim i bit ću i u budućnosti. Što se tiče poimanja politike, politika je služenje pojedinca svom narodu kroz instrument - a to je politika. Svi oni koji misle da će kroz politiku ostvariti neke svoje benifite, mislim da su pogriješili vrijeme i sve ostalo. Niti sam razočarn, niti ljut, već sretan i presretan što napokon imamo priliku preuzeti odgovornost za vođenje hrvatskog naroda i države i napraviti nešto dobro za njih", izjavio je Brkić za HRT.

H

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo