posljedice pandemije / British Airways smanjuje promet prema hrvatskim zračnim lukama: Evo do kojih je promjena došlo

Image
Foto: Shutterstock

Evo koliko će često britanski nacionalni avioprijevoznik prometovati prema hrvatskim zračnim lukama

24.9.2021.
8:55
Shutterstock
VOYO logo

Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, u listopadu će postepeno smanjiti broj linija i tjednih operacija prema hrvatskim zračnim lukama, piše portal Croatian aviation.

British Airways završio je s prometovanjem na liniji London City - Split - London City još 17. rujna, a ova je linija prometovala od početka kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Umalo tragedija na Resniku: 'Pilot aviona nije na vrijeme smanjio brzinu. Slično se dogodilo u L.A.-u, avion se raspao'

Image

Umalo tragedija na Resniku: 'Pilot aviona nije na vrijeme smanjio brzinu. Slično se dogodilo u L.A.-u, avion se raspao'

Linije prema Dubrovniku i Splitu

Kompanija nastavlja prometovati na liniji između Zračne luke Heathrow i Split sve do kraja listopada. Do 4. listopada letovi prometuju šest puta tjedno, svakog dana osim nedjeljom, a od 4. listopada British Airways smanjuje broj tjednih letova te će prema Splitu prometovati tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i subote.

Od 30. listopada British Airways više neće prometovati na ovoj liniji, a u Split će se vratiti sljedećeg proljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niska potražnja

British Airways ima najveći broj tjednih operacija iz Londona upravo prema dubrovačkoj zračnoj luci. Do zadnjeg dana listopada ove godine, British Airways planira prometovati između Heathrowa i Dubrovnika 11 puta tjedno.

Iako je kompanija razmatrala mogućnost prometovanja na liniji između Heathrowa i Dubrovnika i u zimskom redu letenja, to se, zbog niske potražnje u zimskim mjesecima, neće dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče linije prema Puli, kompanija od početka kolovoza prometuje dva puta tjedno između Londona i Pule (svakog utorka i subote), a na ovoj će liniji British Airways obaviti posljednji let ove sezone na samom početku listopada, u subotu, 2. listopada.

Linija između Londona i Zagreba British Airwaysa u listopadu će također imati operativne promjene. Početkom listopada na ovoj liniji će prometovati šest puta tjedno, svakog dana osim utorka, a već od 11. listopada dolazi do smanjenja tjednih operacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tjednu od 11. do 17. listopada British Airways će između Londona i Zagreba prometovati 5 puta tjedno, svakog dana osim utorkom i petkom, a od 18. do 31. listopada svega četiri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

S postojećih šest, British Airways smanjuje broj tjednih rotacija prema Zagrebu na ukupno četiri, a isti broj letova trenutno je dostupan i za studeni (ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom), piše Croatian aviation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike