BRITANKA PREMLAĆENA U SPLITU: / 'Htjeli su da im dodatno platimo smještaj, a kad smo odbili došli su sa šipkom i pretukli me'

Image
Foto: PIXSELL/Instagram

Hrvatska policija istražuje slučaj premlaćivanja Britanke koja je svoj smještaj rezervirala kod, čini se, ne tako legalnih iznajmljivača.

20.8.2018.
9:39
PIXSELL/Instagram
VOYO logo

Britanska studentica Laura Denmar tvrdi da su je tijekom godišnjeg odmora u Splitu pretukli metalnom palicom kad je odbila dodatno platiti smještaj u hostelu. Svoju priču je, kaže, ispričala kako i drugi mladi turisti ne bi nasjeli na slične ponude ilegalnih iznajmljivača.

'Od početka je bilo jasno da to nije bilo sasvim legalni i napad je definitivno bio s predumišljajem. Sretni smo što smo otišli otamo i želimo upozoriti druge', kaže 26-godišnja studentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona i njezin dečko rezervirali su smještaj, kako piše Daily Mail, preko poznate web stranice, no kad su stigli u centar grada, poslali su ih u predgrađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rekli su nam da odemo po ključeve u drugi hostel i onda da se zaputimo prema stanu. No, kad smo stigli, shvatili smo da je to nešto ilegalno. Bilo je 30 kreveta i samo jedna kupaonica. Nitko se tamo nije time bavio. Budući da nismo imali gdje biti, odlučili smo ostati', rekla je Laura.

Image
JESMO LI BAHATIM DIZANJEM CIJENA I ISPOPROSJEČNOM PONUDOM UNIŠTILI TURIZAM? Panika u Dalmaciji: /

'Sezona nikad nije bila gora'

Image
JESMO LI BAHATIM DIZANJEM CIJENA I ISPOPROSJEČNOM PONUDOM UNIŠTILI TURIZAM? Panika u Dalmaciji: /

'Sezona nikad nije bila gora'

No, posljednjeg dana im je, kaže Britanka, prišla čistačica i rekla da moraju odmah otići ili dodatno platiti. 'Rekla sam joj da to nije razumno i odbila sam platiti rekavši da ću otići na policiju. Ona je pozvala jednog muškarca, mislim da je to bio vlasnik. Odlučili smo otići što prije, no ona je zaključala vrata kako ne bismo mogli izaći dok on ne dođe. Kad je stigao, on i još jedan muškarac su mog dečka pribili uza zid, a žena me počela tući metalnom palicom. Bilo je grozno', kaže 26-godišnjakinja iz Cambridgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je u napadu zadobila posjeklinu na glavu, slomljenu ruku te još nekoliko modrica po tijelu. Sve je prijavila policiji, britanskom veleposlanstvu te stranici preko koje je bukirala smještaj u hostelu.

Nakon pisanja britanskih medija, oglasila se i PU Splitsko-dalmatinska koja je potvrdila da je došlo do ovog napada. Hostelu u kojem se napad dogodio zabranjen je rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo