Bravo dečki! Naši helikopteri prevezli oko 500 osoba i 100 tona tereta

Na području Slavonije danas je angažiran jedan helikopter Mi-8 MTV iz sastava Eskadrile transportnih helikoptera 93.

23.5.2014.
15:44
VOYO logo

U zračnoj potpori stanovništvu Slavonije sveukupno je do danas, letačka posada 91. zrakoplovne baze helikopterom Mi 171 Sh ostvarila 17 sati naleta i prevezla 64 putnika, a letačka posada 93. zrakoplovne baze helikopterom Mi-8 MTV ostvarila je 16 sati naleta pri čemu je prevezla 112 osoba, priopćili su iz MORH-a.

Tijekom jučerašnjeg dana, na prostoru Županja-Gunja helikopterom HRZ i PZO-a, Mi 171 Sh prevezeno je 19 pripadnika OS RH i pratećeg osoblja angažiranog u izviđanju, zaštiti i sanaciji poplavljenih područja pri čemu je ostvario tri sati naleta. Polazna slavonska baza ove helikopterske posade su Vinkovci i Županja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć i BiH

Na području Bosne i Hercegovine djeluju dva helikoptera Mi-8 MTV iz sastava Eskadrile transportnih helikoptera 93. zb HRZ i PZO-a, a tijekom jučerašnjeg dana, sedmoga dana aktivnosti pružanja pomoći građanima BiH na područjima ugroženim od poplava djelovali su na prostoru Orašja (izviđanje prostora) i Ljubuškog (prijevoz tereta) pri čemu su posade provele u zraku 7,5 sati i prevezle 24 osobe i 4 tone tereta.

Od upućivanja u BiH letačke posade HRZ i PZO-a sveukupno su do danas imale 180 letova s ostvarenih 71 sat naleta, pri čemu je prevezeno 285 osoba i 94 tone različitog materijala (hrane, vode, lijekova, vreća pijeska i čamaca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polazna baza posada je aerodrom Rajlovac kod Sarajeva.

Djelovanje hrvatskih helikoptera u Bosni i Hercegovini, sukladno Odluci Vlade RH od 19. svibnja i uz suglasnost Predsjednika RH, završava danas, u 19 sati, osmog dana pružanja pomoći stanovništvu poplavljenih područja BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo