BRATIĆ HDZ-ovog GRADONAČELNIKA POSTAO DIREKTOR VODOVODA: / Brani se zanimljivom tezom da rodbinska veza nije sukob interesa

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Krunoslav Rob nedavno je postavljen na mjesto direktora Baranjskog vodovoda iako je smijenjen s pozicije srodne tvrtke zbog manjka od milijun kuna

21.11.2018.
10:52
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

S dužnosti direktora Baranjskog vodovoda koji je u suvlasništvu nekoliko baranjskih jedinica lokalne samouprave smijenjen je Mario Kovač, a na njegovo mjesto imenovan je Krunoslav Rob, bivši direktor darđanske Vodoopskrbe i bratić HDZ-ovog gradonačelnika Belog Manastira, piše Glas Slavonije.

Prijedlog Općine Petlovac

Odluku su pokušali obrazložiti gradonačelnik Belog Manastira koji je većinski vlasnik Baranjskog vodovoda TomislavRob, predsjednik Skupštine društve GoranHes i novoimenovani direktor Krunoslav Rob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do opoziva je došlo na prijedlog Općine Petlovac, što je podržalo 80 posto osnivača. Skupštini su nazočni bili predstavnici Grada te općina Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac. Predstavnik Općine Draž ispričao se pa formalno nazočan nije bio samo predstavnik Općine Čeminac", kazao je Tomislav Rob koji je naveo kako je osnovni razlog neispunjena očekivanja vezana uz povlačenje sredstava iz Hrvatskih voda, piše Glas Slavonije.

Dvojica bratića tvrde kako rodbinska veza nije sukob interesa, te kako je imenovanje Krunoslava Roba inicirala Općina Petlovac i da ima respektabilne reference.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GLAVAŠEVIĆ O HDZ-ovim IMENOVANJIMA: /

'Nepotizam i uhljebljivanje su njihov zaštitni znak kada su na vlasti'

Image
GLAVAŠEVIĆ O HDZ-ovim IMENOVANJIMA: /

'Nepotizam i uhljebljivanje su njihov zaštitni znak kada su na vlasti'

'Inertnost direktora'

"Zbog inertnosti bivšeg direktora upitan je postao veliki projekt Aglomeracije Baranje, kao i javna odvodnja za prigradska naselja odnosno neke općine. Tek nakon nekoliko sastanaka u Hrvatskim vodama i podizanja problema na razinu Županije, projekt Aglomeracije priveden je kraju i sada je na analizi. Osim toga, nismo zadovoljni održavanjem vodovodne mreže, na kojoj bude i po 600-tinjak kvarova godišnje. Potrebna je hitna izmjena, za što je pak potrebno povlačenje novca iz Hrvatskih voda. A direktor je osobno rekao kako nije povučeno gotovo ništa, izjavio je gradonačelnik.

Potrebna bolja organizacija rada

Tomislav Rob izjavio je kako je Baranjski vodovod stabilna tvrtka, ali joj je potrebna bolja organizacija rada s čime se složio novi direktor Krunoslav Rob. On je pak istaknuo kako su pred njime ključni dani jer se izrađuje investicijski plan Hrvatskih voda pa će pokušati privući što više sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radnici ne moraju biti u strahu, posla će biti za sve, potrebno je samo mnogo rada", rekao je direktor Rob.

Smjena direktora

Kovačeva smjena nije iznenađujuća s obzirom da je on bio imenovan kada je gradom vladaom SDP, dok sada vlada HNZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u slučaju je zanimljivo osim što je novi direktor u rodu s gradonačelnikom što je nedavno smijenjen s dužnosti direktora srodne tvrtke, Vodoopskrbe Darda, koja skrbi o vodoopskrbnom sustavu južne Baranje (općine Darda, Bilje i Jagodnjak).

Sistem rada?

"Bivši direktor Vodoopskrbe, zajedno s Upravom, u prvih šest mjeseci ostvario je gubitak od milijun kuna. To je, naravno, izazvalo nezadovoljstvo osnivača pa je pokrenut postupak njegove smjene i imenovanja v.d. direktorice tvrtke, Dejane Šipoš", izjavio je Anto Vukoje, načelnik Općine Darda, većinskog vlasnika Vodoopskrbe koji je napomenuo kako je smjena Krunoslava Roba bila jednoglasna i kako on više pozornosti posvećuje radu vlastite tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rob je gubitak koji mu se spočitava objasnio sistemom rada Vodoopskrbe, koju je, tvrdi, od gubitaša doveo do tvrtke koja posluje pozitivno. Smjenjenom direktoru bit če ponuđeno drugo mjesto u tvrtki, piše Glas Slavonije.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo