Branitelju beskućniku stiže pomoć s Pantovčaka

Savjetnik predsjednika RH za branitelje Fred Matić najavljuje svoj angažman u slučaju Ivice Leskovara, branitelja bez prava koji je primoran prositi.

19.3.2010.
13:47
VOYO logo

Nesretna sudbina branitelja i invalida Domovinskog rata, kojem Hrvatska ne želi priznati status branitelja, te je zbog neimaštine i bolesti prisiljen spavati u tuđim šupama i prositi, o čemu je pisao Večernji list, mogla bi imati sretan kraj.

Savjetnik predsjednika RH za branitelje Fred Matić priču Ivice Leskovara također smatra tužnom i najavljuje svoj angažman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poručujem gospodinu Leskovaru da pošalje na Ured predsjednika dopis s valjanom dokumentacijom, nakon čega ću s predsjednikom Josipovićem ispitati njegov slučaj. Ako gospodin Leskovar na temelju zakona ima pravo na ostvarivanje statusa branitelja, osobno ću učiniti sve da ga i dobije", poručio je Matić.

A uz Leskovara je stao i bivši predsjednik HVIDRA-e Grada Zagreba Ivan Pandža, koji je otprije upoznat sa slučajem obespravljenog branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Leskovar je bio pripadnik HV-a, a potom i HVO-a, i po tome može ostvariti status branitelja. Zbog njegova slučaja kontaktirat ćemo s odvjetnikom i pokrenuti građansku tužbu protiv RH, a istodobno ćemo njegov predmet proslijediti Odboru za ljudska prava HHO-a i Međunarodnom odboru za ljudska prava. Ovo što se događa Leskovaru sramota je i ne smije se dogoditi niti jednom hrvatskom branitelju. Ivica Leskovar ima sve valjane dokumente, a o svemu je posvjedočio i njegov ratni zapovjednik pukovnik Zlatko Majić. No, dok se ne riješi njegov slučaj, pokušat ćemo mu naći privremeni smještaj", poručio je Pandža.

Isto razmišlja i predsjednik Udruge logoraša Ilija Ačkar, koji Leskovarov slučaj smatra skandaloznim za RH, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003180226006 arti-201003160279006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo