Pomirili se pred kamerama RTL-a / Braniteljske udruge u Šibeniku ustale protiv koncerta srpske folk pjevačice u lokalu hrvatskog branitelja

Koncert srpske folk pjevačice koji će se večeras održati u u Šibeniku, izazvao je bijes tamošnjih braniteljskih udruga

23.4.2016.
20:18
VOYO logo

Nastup beogradske pjevačice u šibenskom klubu - četiri braniteljske udruge nazvale su orgijama četničkih folk pjevača. Za njih je neprihvatljivo da se takav koncert održava na lokaciji kao što je plaža Banj...

"Izašli smo s tim jednim priopćenjem da bi zaštitili kluturni dio, jer mi pripadamo drukčijoj sredini i izričaju", kazao je Miljenko Poljičak, predsjednik UDVDR grada Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno mi kao građani smatramo da ovaj dio kulture turbo folka nije primjeren za naš kraj", poručio je Tonči Mrša, dopredsjednik UDVDR grada Šibenika.

U priopćenju su rekli NE i onima koji takva događanja organiziraju. Vlasnika kluba, koji je i sam hrvatski branitelj, neugodno su iznenadile reakcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na to sam bio ljut, u potpisu su stajali moji prijatelji s kojima sam '91. išao u rat i sad prvi put na meni se slama koplje, dokle je to u drugim šibenskim klubovima, u Vodicama, Kninu, Primoštenu svaki vikend", rekao nam je Anton Dobra, vlasnik kluba.

Branitelji su od institucija zatražili zaštitu od tog kulturnog nasilja, no iz grada jasno poručuju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živimo u demokratskom društvu i ne postoji nikkava mehanizam kojim bi gradonačelnik  nekome određivao ili branio da pušta određenu vrstu glazbe. Tko sluša kakvu glazbu više je pitanje sociologa nego gradske uprave", poručila je Ana Gojanović-Rakić, pročelnica Ureda gradončelnika Šibenika.

Građani nisu jedinstveni u razmišljanjima, a strasti oko cajke su toliko uzavrele da je zbog prijetnje vlasniku kluba jedan branitelj završio na policiji pa su mu se kasnije ispričali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovim vremenima  kad smo zatrpani raznim izjavama i presudama haškoga suda tu smo nespretno reagirali", dodaje Miljenko Poljičak, predsjednik UDVDR grada Šibenika.

Na kraju su svi pred kamerama popili kavu pomirenja, a iako su protiv narodnjaka, branitelji nisu imali ništa protiv fotografiranja sa kolegom suborcem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo