BRANITELJI TRAŽE SMJENU POPULARNOG VODITELJA: / 'Stanković uporno ponavlja svoju skandaloznu tezu o Domovinskom ratu'

Image

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih pristojbi, reagirao je danas priopćenjem na emisiju Nedjeljom u 2, od jučer, u kojoj je gostovao vukovarski branitelj, Predrag Mišić Peđa.

20.11.2017.
17:33
VOYO logo

Jedna od krovnih braniteljskih udruga zatražila je smjenu voditelja i urednika Aleksandra Stankovića zbog jučerašnje emisije u kojoj mu je gost bio Predrag Mišić Peđa, Srbin koji je branio Vukovar .

Image
SRBIN KOJI JE ODLUČIO BRANITI VUKOVAR: /

'Brat je odabrao stranu agresora, nikad ga više nisam vidio'

Image
SRBIN KOJI JE ODLUČIO BRANITI VUKOVAR: /

'Brat je odabrao stranu agresora, nikad ga više nisam vidio'

Ovu je braniteljsku udrugu zasmetalo što je u jednom trenutku Stanković Mišiću postavio pitanje o tome je li se u Hrvatskoj vodio građanski rat, nakon čega je krenula i rasprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Zbora udruga veterana hrvatskih gardisjkih pristojbi, kojega potpisuje Miljenko Kolobarić, prenosimo u cijelosti:

"Potaknuti emisijom „ Nedjeljom u dva“ emitiranoj u nedjelju 19. studenog na HRT 1, kao jednoj od krovnih braniteljskih udruga u RH , smatramo da je naša dužnost reagirati po tom pitanju. Voditelj Aleksandar Stanković ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa. Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.

„Republika Hrvatska vodila je pravedan i le­gitiman, obrambeni i oslobodite­ljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica. „

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postroji, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Također, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu , zbog širenja neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj javno naziva građanskim, smatramo kako bi bilo primjereno smijeniti ga s mjesta TV voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, te ga suspendirati s Nacionalne televizije.", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo