burna sjednica / Božo Petrov: 'Za koga radi ova Vlada, tko danas piše hrvatsko - ugarsku nagodbu?'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Nije slučajnost da je premijer u Saboru rekao da se s Mađarima pregovara oko Ine', rekao je Božo Petrov

31.1.2018.
12:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U tijeku je još jedna saborska sjednica uoči čijeg su početka zbog aktualne političke situacije Božo Petrov, Željko Glasnović, Branko Bačić i Anka Mrak Taritaš zatražili stanku.

Predsjednik MOST-a Božo Petrov, obrazlažući zahtjev za stankom, pitao je: 'Za koga radi ova Vlada?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih odgovor na jedno pitanje - tko danas piše hrvatsko-ugarsku nagodbu? Nije slučajnost da je premijer u Saboru rekao da se s Mađarima pregovara oko Ine. Onda su se dogodile dvije ključne situacije gdje su bitne dvije tvrtke: Ina Rafinerija Sisak i Petrokemija.

Činilo se da su to dvije odvojene priče, no kad gledate čini se da se neisporukom plina Petrokemiji ucjenjuje u vezi Rafinerije Sisak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafinerija Sisak se gasi, gasi se 40 radnih mjesta, a svi saborski zastupnici vidjeli su da Rafinerija može poslovati uredno. Zamislite kako bi tek funkcionirala da se u nju ulagalo. Ako je takav dogovor Vlade i Mađara, onda bi bilo u redu da premijer to kaže, a ne da jedan tjednik bude glasnogovornik Vlade.

Tko zastupa Hrvatsku u tim pregovorima? Martina Dalić koja se javno odmaknula od Ine zbog supruga koji radi u toj tvrtki. Ako su Mađaroni zavladali Hrvatskom onda je to dugoročna politika MOL-a koja njima odgovara. Rafinerija Sisak trebala bi biti hrvatski interes. Onda se postavlja pitanje za koga radi ova Vlada", izrecitirao je Petrov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Bačić kratko mu je odgovorio: 'Vlada Republike Hrvatske vlada Hrvatskom'.

Sjednica Sabora počela je raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim se, među ostalim, vraćaju ovlasti raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu jedinicama lokalne samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo