ČVRSTA RUKA PETROVA: / 'Kažnjavat ćemo neodgovorne zastupnike, a ljudi s kaznenim djelima neće sjediti u Saboru'

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić
7.10.2016.
20:18
PIXSELL, Jurica Galoić
VOYO logo

Ubrzavanje donošenja prijedloga novih zakona razlog je zbog kojih je Most inzistirao na funkciji predsjednika najvišeg državnog tijela u zemlji. Potvrdio je to Božo Petrov koji će se uskoro sam naći u toj fotelji, koja ga, kako je kazao za Novu TV ni malo ne straši jer je kratko ipak bio u Saboru.

Na pitanje jesu li mostovci možda inzistirali na toj funkciji kako bi mimo svog partnera, a kao Klub mogli predlagati zakone, Petrov je odgovorio negativno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vjerujem da može doći do takve diskoordinacije između dva partnera unutar Vlade. Ono što je bitno jest da imamo takvu mogućnost, odnosno da po potrebi moći na dnevni red utjecati da zakoni dolaze što je moguće prije. Nažalost, zadnjih sedam, osam mjeseci, koliko je trajala bivša Vlada i saziv Sabora, događalo se da određeni prijedlozi, za koje je Most htio da idu na dnevni red, nisu išli na dnevni red", kazao je Petrov potvrdivši kako će se sada prvo konsituirati Sabor, a da će potom mostova jamstva krenuti u proceduru.

Dva jamstva na čekanju

"Nakon što se konstituira Hrvatski sabor, ići će izmjene ovršnog zakona, ići će izmjene zakona o HNB-u, također će ići izmjene zakona o saborskim zastupnicima, odnosno za penalizaciju onih saborskih zastupnika koji ne dolaze barem na glasovanje petkom u saborske klupe. Tako da one scene koje su se mogle viđati svih prethodnih godina, ovaj put se neće moći viđati. Također i katalog svih onih kaznenih djela, teških djela, koja su imali određeni ljudi, koji su se bavili politikom. Sad više neće biti niti na lokalnoj, a niti na parlamentarnoj razini, moći se natjecati. To još uz druge zakone koje smo dogovorili, bit će izglasano prije nego se formira Vlada. Jedina dva zakona koja smo predlagali, o isključivom gospodarskom pojasu i smanjenje pretplate HRT-a, će biti dogovoreni u nekoliko koraka, kroz idućih par mjeseci", kazao je Petrov, koj ivjeruje da će Sabor biti konstituiran u idući petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je izrazio zadovoljstvo pregovorima ističući kako vjeruje da će se i nadalje sve moći dogovoriti pa neće biti potrebe za nikakvim vetima ili Vijećem za suradnju.

PETROV PROGOVORIO I OTKRIO PRVE POTEZE VLADE: Procurila i imena novih/starih ministara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo