DVOJEZIČNOST U VUKOVARU / Božinović: 'Treba poštovati sve odluke Ustavnog suda'

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Upitan treba li se policija uplitati u problematiku dvojezičnosti, Božinović je poručio kako ne može komentirati rad policije

24.7.2019.
16:41
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Komentirajući odluku Ustavnog suda o dvojezičnosti u Vukovaru, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u srijedu kako sve odluke suda vezane za ćirilicu treba poštovati te pritom voditi dijalog pri implementaciji zakona.

''Sve odluke Ustavnog suda, kao i zakone RH, treba poštovati. U toj implementaciji nužno je voditi dijalog, osobito u dijelovima Hrvatske kojih se tiče dvojezičnost. Dajemo potporu kako bi se pronašlo rješenje na zadovoljstvo svih ljudi koji žive u Hrvatskoj'', kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan treba li se policija uplitati u problematiku dvojezičnosti, Božinović je poručio kako ne može komentirati rad policije.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova iskoristio je priliku te je u srijedu iskazao sućut obitelji skupnika Josipa Briškog koji je poginuo u terorističkom napadu u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U svoje osobno, ali i u ime MUP-a i svih hrvatskih policajki i policajaca, izražavam sućut obitelji poginuloga pripadnika Hrvatske vojske u bezumnom činu. Nadamo se da će dvojica ranjenih vojnika biti dobro i da će uskoro doći u Hrvatsku. Njihovim obiteljima izražavamo potporu u, za njih, sigurno teškim trenucima'', kazao je.

''Siguran sam da Hrvatska vojska i policija, kao i sve sastavnice domovinske sigurnosti, osiguravaju sve potrebne uvjete za obavljanje tog zahtjevnog i riskantnog posla. Posao vojske, policije, vatrogasaca, gorske službe spašavanja i hitne medicinske pomoći su riskantni poslovi i tim ljudima prije svega treba odati priznanje za njihovu žrtvu i profesionalizam kojima pridonose kako bi građanima RH osigurali mir i sigurnost'', zaključio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo