BOŽINOVIĆ NAJAVIO RIGOROZNE KONTROLE PROVEDBE NOVIH MJERA: / Posebno se namjerio na ilegalne klubove i tulume

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Nakon stupanja ove odluke na snagu, policija će se maksimalno angažirati na otkrivanju takvih mjesta

20.11.2020.
20:29
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjh poslova i ravnatelj Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, gostovao je u Dnevniku HTV-a, gdje je govorio o novim mjerama u borbi protiv pandemije.

Kaže kako se nada da će nove mjere dovesti do usporavanja zaraze te da su zato i donesene. "Mjere ovise o tome koliko će ih se građani pridržavati. Mjere znače samodisciplinu svakoga od nas. Stožer donosi mjere, pratit će provedbu mjera i kontrolirati ih", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da je policija sastavni dio odluke o nadzoru provedbe mjera. "Policija, Državni inspektorat i Ravnateljstvo civilne zaštite i Stožeri civilne zaštite po županijama, gradovima i općinama će se uključiti. Međutim, policija će sada biti u provedbi ovih mjera puno striktnija. Kroz temeljnu i kriminalističku policiju će istraživati eventualno postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba", kazao je Božinović.

Što se tiče usporedbe s drugim zemljama i njihovim mjerama, Božinović kaže kako ne vidi da su strože mjere u nekoj mjeri zaustavile ili pomogle u borbi s virusom. "Mjere donosimo racionalno i promišljeno i pratit će se kako će se mjere primjenjivati. Odlučivat će i epidemiološka situacija u budućnosti i eventualno poduzimanje novih mjera", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na ilegalne partije i zabave

"Kad su ovakve mjere bile kroz povijest dosta toga se selilo u nelegalne sfere, rekao je Božinović te dodao kako se cijelo vrijeme ukazivalo na nužnost pridržavanja mjera kako se ne bi moralo ići za represivnim djelovanjem. "Nakon stupanja ove odluke na snagu, policija će se maksimalno angažirati na otkrivanju takvih mjesta", dodao je.

Što se tiče ugostiteljstva, kazao je kako je ono u ovom programu mjera Vlade RH. "Do kraja godine dati će se više od 8 milijardi kako bi se sačuvala radna mjesta u posebno pogođenim sektorima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je na svima nama da se držimo mjera, a da se nada svjetlu na kraju tunela. "Ne treba imati iluzije da će se to dogoditi sutra. Jer do cjepiva i da se 70 posto populacije procijepi, što je neki standard kako bismo mogli govoriti o imunitetu u zajednici, proći će vremena", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo