Bozanić se izjasnio protiv ćirilice u Vukovaru

Kardinal Josip Bozanić u ponedjeljak je u Vukovaru stao na stranu braniteljskih udruga koje žele da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta.

29.4.2013.
16:38
VOYO logo

Oko 200 svećenika Zagrebačke nadbiskupije predvođeno zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem boravi na hodočašću u Vukovaru gdje ih je primio osječko-đakovački biskup Marin Srakić.

Predvodeći misno slavlje u crkvi sv. Filipa i Jakova Bozanić je rekao da je Vukovar posebno mjesto zahvalnosti "na kome Bogu zahvaljujemo za dar vjere", te da "hrvatsko društvo iznova preplavljuju pokušaji da se posebnost Vukovara zaniječe, da se ne gradi na istini2, javlja Hrvatski radio Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na prvom mjestu su oni koji su gradili, a ne razarali'

Između ostalog, kardinal je rekao da "u Vukovaru nisu na prvom mjestu onu koji su razarali, nego oni koji su čuvali i gradili. Aludirajući na pokušaj uvođenja ćirilice u službenu uporabu u Vukovaru, kardinal je rekao "da je pitanje jednoga pisma sažetak mnogih pitanja na koja odgovori nisu dani", pa Vukovar zaslužuje posebnu osjetljivost. Bozanić je najavio i da će Crkva poduprijeti građansku inicijativu da se u Ustavu brak definira kao zajednica muškarca i žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo