Bozanić: Nisam markirao s inauguracije!

22.2.2010.
13:47
VOYO logo

Tajnik kardinala Josipa Bozanića uputio je javnosti priopćenje kojim "iz velikog poštovanja prema svim vjernicima i onima kojima je stalo do istine" osuđuje novinare i crkvene izvore koji su u medijima proširili "mnoštvo neistina" vezanih za Bozanićevo nepojavljivanje na inauguraciji predsjednika agnostika.

Kaptol, odnosno Bozanić, svesrdno su podržavali Milana Bandića u predsjedničkoj kampanji, dok su Ivi Josipoviću pobjedu na izborima čestitali poprilično kiselo, s nekoliko dana zakašnjenja pa su se pojavile glasine da je kardinal namjerno eskivirao. Večernji list je ktomu objavio kako je Bozanićevo druženje s dijasporom u Torontu dogovoreno kao produžetak njegovog boravka u SAD-u, naknadno, pa se kardinal nije pojavio na inauguraciji s drugim predstavnicima vjerskih zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinalov tajnik Željko Fatak ističe da se radi o putovanju koje je dogovoreno prije godinu dana i da je Bozanić bio potpuno nemoćan po pitanju termina.

Lijepo su objasnili da se posjet nije mogao premjestiti

"Nije istina da je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić naknadno produžio svoj boravak u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama kako bi izbjegao nazočnost na svečanosti inauguracije predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića. Naime, još 10. lipnja 2009. godine bilo je pismenim putem u korespondenciji s hrvatskim župama u Mississaugi i Clevelandu definitivno zaključeno da će kardinal boraviti u pohodu hrvatskim vjernicima u Kanadi i SAD-u od 12. veljače do 3. ožujka 2010. godine", navodi Fatak u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarka lista Jadranka Jureško-Kero, tvrdi, bila je s time upoznata jer joj je na njezin upit u subotu, 20. veljače, izričito odgovoreno da je kardinalov pohod hrvatskim vjernicima u Kanadi i SAD-u dogovoren već prije godinu dana.

"Upravo iz razloga što je dotična novinarka bila s time upoznata, smatram da je svojim pisanjem ne samo povrijedila istinu, nego, pozivajući se na tobožnje 'Večernjakove izvore bliske crkvenim krugovima', još jednom potvrdila nepouzdanost takvih izvora, a svojim se konstrukcijama stavila u službu širenja laži", navodi kardinalov tajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002210142006 arti-201001140457006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo