'KAKO IH SE RIJEŠITI?' / Botovi iz Vijetnama napali i SDP-ovca: 'Jave se oko 3 ujutro, umirem od smijeha'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ je u nedjelju imao predizborni skup u Lisinskom koji je bio 'popularan' u jugoistočnoj Aziji. Stotine i stotine profila iz Vijetnama pohitalo je dati palac gore Plenkoviću

20.3.2024.
9:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Botovi više nisu novost, a sada se na društvenim mrežama oglasio i Gordan Maras koji se s botovima susreće na društvenim mrežama.

"Kad ih ja budala zovem…naravno da se jave ovi HDZ botovi iz Vijetnama. Oko 3 ujutro. Doduše oni se bar jave da kažu zakaj ne trebam pomoći. Umirem od smijeha. Ajde bar sam im potrošio par eura. Ima neko ideju kako da ih se riješim?", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nije ovo prva pojava botova uoči parlamentarnih izbora 17. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ je u nedjelju imao predizborni skup u Lisinskom koji je bio 'popularan' u jugoistočnoj Aziji. Stotine i stotine profila iz Vijetnama pohitalo je dati palac gore Plenkoviću.

"Vjerojatno se netko u HDZ-u malo zaigrao. Netko nestručan je uzeo stvari u svoje ruke i otišao kupiti lajkove, vjerojatno na darkwebu. Dakle, na darkwebu postoje stranice koje nude usluge kupovine botova i kupac može izabrati koliko čega želi i na kojoj društvenoj mreži. U prosjeku oko 1000 lajkova košta otprilike 50 dolara. To je jeftinije od oglašavanja. Mislim da je HDZ ovim potezom učinio veliku pogrešku jer ako se lajk ne pretoči u glas na izborima onda on ne znači ništa. Bilo bi bolje da su nekoj osobi platili 50 do 100 eura da im lajka objave po 'stranačkoj dužnosti', rekao je domaći stručnjak za politički marketing Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo