Bošnjaković je novi ministar pravosuđa!

4.5.2010.
14:43
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor otkrila je na Danu poduzetnika 2010. u hotelu Westin nasljednika ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, koji će najesen otići na funkciju pomoćnika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, zaduženog za ljudska prava.

arti-201005030837006Kazala je kako se s još uvijek aktualnim ministrom pravosuđa dogovorila oko njegova nasljednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Šimonović i ja zajednički smo došli do imena budućeg ministra pravosuđa, to će biti državni tajnik Dražen Bošnjaković. Šimonović je rekao da je Bošnjaković ušao duboko u sve procese i puno je toga napravio", rekla je Kosor.

"Odlazak Šimonovića u UN je osobno priznanje ministru Šimonoviću, ali i hrvatskoj Vladi", izjavila je Kosor i izrazila nadu da će ostati na funkciji ministra do zatvaranja poglavlja 23. pregovora Hrvatske s Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimonović je kratko kazao kako u srijedu putuje u Bruxelles, gdje će razgovarati s povjerenicom za pravosuđe u Europskoj komisiji, a potom odlazi u Ženevu na sastanak oko preuzimanja nove funkcije.

Objasnio je kako za funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a zaduženog za ljudska prava nije bilo natječaja, niti postoji konkretan datum kada bi trebao otputovati u New York. Sve će, kaže, ovisiti o dogovoru s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i povjerenicom za ljudska prava Navi Pillay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo