Boris Tadić još uvijek ne može priznati očitu činjenicu

"Moj posao nije da kažem da se nije dogodio genocid u Srebrenici, već da čekam da sud donese svoju presudu", kazao je Tadić gostujući u emisiji Nedjeljom u dva.

28.10.2012.
15:12
VOYO logo

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić.

"Ja sam političko biće. I nemoguće je da izađem iz politike, jer je politika naprosto sjaja. Bit ću u politici, bez obzira što budem radio", kaže Tadić koji je izgubio i predsjedničke i parlamentarne izbore. Zbog toga, tvrdi, nije ni tužan niti razočaran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trpim posljedice, jer sam se borio protiv mafije'

"Preuzeo sam odgovornost za poraz na izborima i rekao: 'vidimo se u nekom drugom filmu'", prisjetio se Tadić svojih riječi koje je 20. svibnja uputio građanima Srbije. Kaže da se nije namjeravao kandidirati za premijera, ali da su ga nagovorili.

Hoće li se natjecati za predsjednika Demokratske stranke još ne zna, a najavio je da će odluku donijeti 4. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa protiv Dačića i Nikolića

"Borio sam se protiv mafije na globalnom planu, i još uvijek trpim posljedice toga djelovanja", kazao je Tadić, odbacujući prozivke nekih u Srbiji da je blizak mafiji i da je diktator.

Tadić ocjenjuje da je premijer Ivica Dačić promijenio ponašanje otkako je na toj funkciji, ali da ono ipak nije onakvo kako je bilo dok je sudjelovao u koaliciji s Demokratskom strankom. Kazao je da Dačić kao premijer i Nikolić kao predsjednik imaju šansu, te da će tek vrijeme pokazati što će učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje u obnovu procesa

Bivši srpski predsjednik ne može priznati očitu činjenicu da je u Srebrenici počinjen genocida, kada je u srpnju 1995. u nekoliko dana ubijeno oko osam tisuća ljudi. Dok se ne završe svi procesi u Haagu, kazao je da se on, niti bilo tko od srpskih dužnosnika neće se izjasniti po tom pitanju, jer nije "privatna osoba"

"Moj posao nije da kažem da se nije dogodio genocid, već da čekam da sud donese svoju presudu", kazao je Tadić, koji vjeruje da će doći do obnove procesa vezano za zločine u Srebrenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanković ga je podsjetio da postoji presuda iz 2007., no Tadić nije želio odgovoriti na pitanje je li se u Srebrenici dogodio genocid. Poručio mu je da ga pozove u emisiju nakon što se završe sudski procesi, pa da će mu tada odgovoriti na to pitanje.

Podsjetimo, Međunarodni sud pravde i Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu zločin u Srebrenici proglasili su genocidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo