MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA / Boris Bućan otkrio kako se odlučio ući u projekt

'Odmah kad sam dobio narudžbu, znao sam da mora biti 'Žar ptica' na njemu i da ću probati taj eksperiment napraviti i pokazalo se da je dobro sjela na auto', izjavio je autor koji je svoje mitsko djelo reproducirao na Peugeotu 2008.

19.10.2013.
13:10
VOYO logo

"Ovo je tako zamišljeni automobil. Odmah kad sam dobio narudžbu, znao sam da mora biti 'Žar ptica' na njemu i da ću probati taj eksperiment napraviti i pokazalo se da je dobro sjela na auto. I tako je nastao taj auto. Sama izvedba slike trajala je tjedan dana, a radio mi je  čovjek koji se bavi slikanjem na automobile, napravio je sve kompjuterski, besprijekorno izvedeno... Rukom se to ne bi moglo napraviti. Na kraju je sve ispalo savršeno... kao da je takav izašao iz tvornice", otkrio je Boris Bućan.

"Pa nisam, nisam znao da će mi se automobil desiti, ali me veseli. Čuo sam nedavno da je i Rauschenberg i, mislim, Jasper Jones da su prije mene bili u Parizu sa svojim autima, nisam to vidio, ali sam vidio neke druge. Zgodno je društvo. Dakle, nitko se od ovih velikih tipova nije mogao izvući da ne napravi auto", dodao je Bućan te otkrio kako se odlučio ući u cijeli projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo mi je vrlo čudno, ali odlučio sam se da idem u to. Mislio sam da se to može napraviti. Eto, tako sam se osjećao kada su me pitali da li bi vi to napravili", rekao je svjetski priznati hrvatski umjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo