MUŠKI SVIJET ROMA I NOMADA / Borbe šakama kao dio kulture i odgoja muške djece

Image
Foto: RTL

Nova epizoda dokumentarnog serijala 'U dobru, zlu i kiču' u petak od 21:00 sat gledatelje vodi u muški svijet Roma i nomada u kojem oni opako rade, zabavljaju se još opakije, ali čvrsto drže do tradicionalnih vrlina.

26.4.2013.
16:21
RTL
VOYO logo

Nomatkinje su na dan vjenčanja u centru pozornosti, no ostalih 364 dana u godini pripada muškarcu. Ova epizoda gledatelje vodi u muški svijet Roma i nomada u kojem su oni apsolutni vladari.

Kamera prati priču irskog putnika Paddyja koji vodi naselje s prikolicama. Paddy je na glasu kao muškarac s kojim se ne valja šaliti. Muškarcima nomadima je imidž vrlo bitan, a status obično dolazi na četiri kotača. Tako Paddy dva puta na godinu kupuje novi automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Kao pravi muškarac nomad Paddy ne dozvoljava svojoj ženi da radi, a dosad je novac pribavljao na razne načine, između ostalog i tučnjavom. Borbe šakama su dio nomadske kulture i način odgoja muške djece, to je usađeno u njih od malih nogu.

Ulične borbe uključuju i klađenje, a uplate u nekim borbama budu i u visini od nekoliko tisuća funti. Većina uličnih tučnjava je način rješavanja obiteljskih sporova, svađa i razmirica čijih se prvobitnih razloga na kraju nitko ne sjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznajte sve o muškom svijetu Roma i nomada danas od 21:00 sat na RTL Televiziji u dokumentarnoj seriji 'U dobru, zlu i kiču'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo