izbori u nedjelju / Borba za splitski SDP: pročitajte intervju s dva potencijalna nasljednika Ive Baldasara

Image
Foto: Splitski dnevnik/Facebook/Pixsell

Mnogima pažnju plijene unutarstranački izbori u SDP-u na nacionalnoj razini pe je gotovo zanemerana činjenica da se u drugoj najvećoj organizaciji SDP-a, u Splitu, ovu nedjelju održavaju izbori

1.10.2016.
10:52
Splitski dnevnik/Facebook/Pixsell
VOYO logo

Vrh SDP-a je prije nekoliko mjeseci raspustio splitski ogranak partije i de facto otjerao Ivu Baldasara. Od tada pa do danas, splitska organizacija je imala svog povjerenika koji je laički govoreći, nešto poput tehničkog premijera; na funkciji je, drži stvari pod kontrolom i ima autoritet nad članovima, ali ne donosi nikakve previše važne političke odluke.

Taj povjerenik bio je Darko Parić, saborski zastupnik i bivši suradnik Arsena Bauka u Ministarstvu uprave te jedan od najzaslužnijih za realizaciju projekta e-građanin. Osim toga, Parić je jedan od trojice kandidata na izborima za šefa SDP-a koji se održavaju u nedjelju. Diplomirani je inženjer elektrotehnike i radi u CARNet-u, a u razgovoru za Splitski dnevnik rekao je i da trenutno piše doktorsku disertaciju na istom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi kandidat, Goran Kotur, u splitskim krugovima prilično je poznat zbog toga što je studij završio na Oxfordu. Naime, diplomirao je modernu povijest, međunarodne odnose i primijenjeni europski studij. Zapravo, svoj prvi politički angažman imao je baš u Velikoj Britaniji i to u Laburističkoj stranci. Dugo godina imao je svoju kolumnu u Slobodnoj Dalamaciji, a sada radi u Lučkoj upravi Split te je zadužen za međunarodnu suradnju i zaštitu okoliša.

Splitski dnevnik je razgovarao s ova dva stara rivala koji su najpoznatiji među splitskim članstvom, a jedan od njih će već sutra biti predsjednik splitskog SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto su se odlučili na kandidaturu za šefa splitskog SDP-a, je li na njih utjecao netko s Iblera, koga su podržali na prošlim unutarstranačkim izborima, kako komentiraju Milanovićev odlazak i što misle o situaciji s Aleksandrom Kolarić i Ivom Bladasarom, pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo