BORBA ZA MJESTO ŠEFA SDP-a: / Ljutiti Milanović spustio slušalicu Miljeniću nakon što mu je najavio kandidaturu

Image

Kandidatature za novog predsjednika SDP-a zasad su istaknuli Ranko Ostojić, Tonino Picula i Domagoj Hajduković, no prema svemu sudeći bit će ih još.

15.9.2016.
8:54
VOYO logo

Jutarnji list piše da se za tu fukciju namjerava kandidirati i bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić, kojeg je podržao i u čiju se korist svoje najavljene kandidature odrekao Siniša Hajdaš Dončić.

VELIKI POTRES U SDP-u NAKON POTOPA NA IZBORIMA! Milanović: ‘Ja sam kriv za sve! Odlazim, više se neću kandidirati za šefa SDP-a’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi skloni Miljeniću

"Podržavam Miljenića u kandidaturi za novog predsjednika SDP-a. Mislim da je bolji kandidat od mene", kazao je Hajdaš Dončić.

SDP-ovci koji su skloni Miljeniću ističu da je on novo lice neopterećeno unutarstranačkim sukobima i podjelama te da ga krase politički senzibilitet, iskustvo izvršne vlasti, organizacijske sposobnosti i elokventnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, izvori Jutarnjeg iz SDP-a kažu da Miljenićeva najava ulaska u utrku za šefa stranke nije oduševila Zorana Milanovića te da su njih dvojica u utorak razgovarali telefonski o tome, pri čemu je Miljenić zamjerio Milanoviću što forsira Ranka Ostojića za svog nasljednika. To je, navodno, toliko naljutilo Milanovića da je naprasno prekinuo telefonski razgovor.

Image
ČITATELJI NET.HR-a ODLUČILI: /

Evo koga biste umjesto Zorana Milanovića htjeli vidjeti na mjestu predsjednika SDP-a

Image
ČITATELJI NET.HR-a ODLUČILI: /

Evo koga biste umjesto Zorana Milanovića htjeli vidjeti na mjestu predsjednika SDP-a

Milanović forsira Ostojića

Prema istim izvorima, Milanović je nakon objave o svom povlačenju sa čela SDP-a trebao sa suradnicima razmotriti tko bi bio najbolji nasljednik, a spominjalo se Ostojića i Hajdaša Dončića. No, odmah nakon što je kandidaturu istaknuo Ostojić je samoinicijativo zauzeo poziciju glavnog protukandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki veterani u SDP-u ljutiti su zbog Milanovićeva forsiranja Ostojića smatrajući da on nije najbolji kandidat.

"To nije dobro. Izgubili smo ove izbore, a s ovakvim ponašanjem izgubit ćemo i lokalne. Tek nam slijedi loš rezultat u Rijeci. Obersnel će teško ponovno biti izabran, a nije stvorio ni jedno novo lice. A u Zagrebu će nas pomesti HDZ koji će izaći s Prgometom", kaže izvor iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ALEKSANDRA KOLARIĆ: ‘Ako je SDP spreman za promjene, vratit ću se u stranku i kandidirati za predsjednicu’

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo