BOMBASTIČNO OTKRIĆE: / Protiv Plenkovića se spremao državni udar, lažnim SMS-ovima ga htjeli optužiti za tešku korupciju!?

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Tjednik navodi da se radi "o teškom slučaju korupcije u kojem je Plenković primio značajni iznos novca"

23.10.2018.
7:38
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Novi broj tjednika Nacional objavio je danas da su istražitelji na računalu bivšeg policajca Franje Varge pronašli i spremljenu, lažnu SMS prepisku koja je trebala izravno optužiti premijera Andreja Plenkovića za tešku korupciju.

Dokumenti su trebali biti plasirani u javnost kako bi se kompromitirani premijer natjerao na ostavku, sada istražitelji očekuju od Varge da im kaže tko je naručitelj – Brkić, Karamarko ili netko treći te kada i kojim kanalima je ta dokumentacija trebala doći do medija, navodi Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zna se tko je naručitelj

Tjednik navodi da se radi "o teškom slučaju korupcije u kojem je Plenković primio značajni iznos novca". Ne navode bilo kakve ostale pojedinosti. Prema Nacionalovim izvorima, Varga je čak tvrdio da je prepiska autentična, no provjerom policijski i USKOK-ovi istražitelji su utvrdili da je to laž. Ne zna se je li Varga otkrio i tko je naručitelj SMS-ova.

Nacional navodi kako bi se dalo zaključiti da je otkrivanjem afere SMS spriječen puzajući državni udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, istražitelji su već u ranoj fazi temeljitog pregledavanja tvrdih diskova dvadesetak kompjutera i laptopa uhapšenog informatičara iz Belišća Franje Varge prilično napredovali, može se kolokvijalno reći i daleko stigli te pronašli izuzetno važne stvari, pišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vargi i Curiću produžen pritvor

Prije nekoliko dana osječki Županijski sud produljio je za još dva mjeseca istražni zatvor bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi, kojeg Uskok tereti za izradu lažnih SMS poruka za potrebe bivšeg Dinamovog čelnika Zdravka Mamića, te vozaču potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tolušića - Blažu Curiću, kojega se sumnjiči da je Vargi javio kako se zbog toga nad njim provode istražne radnje i da mu se sprema uhićenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo