Bok, trebao bih Ivu privatno, ali da se ne zna

Transkripti sms poruka Ive Pukanića otkrivaju o čemu je komunicirao s nekima od članova Vlade ali i optuženika za kriminalno djelovanje. A zanimljivo je i 'dopisivanje' njega i Biance Matković.

23.3.2010.
20:48
VOYO logo

Transkripti SMS-poruka s mobilnog telefona ubijenog izdavača Ive Pukanića, koji su ušli i u sudski proces, otkrivaju s kim je sve komunicirao i koliko. Na listi su se našli visoki državni dužnosnici poput članova Vlade Ivana Šukera, Božidara Kalmete, Biance Matković i Đurđe Adlešič, no "dopisivao" se i s mnogima drugima pa i onima optuženim za kriminalno djelovanje kao što je Dražen Golemović.

Iz transkripta, koje je u cijelosti objavio portal Necenzurirano vidljivo je kako Pukanić od nekih osoba traži pomoć, ali i nudio usluge te dogovarao poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, od bivšeg glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka tražio je broj mobitela tadašnjeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca kako bi dobio informacije o sudbini brodogradilišta. Od tadašnjeg ministra policije Berislava Rončevića tražio je da mu što prije izda potvrdu potrebnu za dobivanje američke vize, a s HTV-ovim urednikom Zoranom Šprajcom se svađao, prenosi Večernjak.

Preko Biance Matković, pak, pokušavao je dogovoriti sastanak s Ivom Sanaderom. "Bok Bianca. Trebao bih vidjeti Ivu, al' da se ne zna. Trebam ga nešto privatno. Dosta mi je hitno. Puki", stoji u poruci na koju B. Matković odgovara: "Predsjednik sutra putuje i nema ga tjedan dana, pa predlažem da se, ako je žurno, javiš Katarini Fuček da vidi za neki termin... pozdrav BIANCA".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probleme s Newsom pokušao je riješiti i uz pomoć ministra Kalmete.

"Božo, kad se vidimo s kapetanom u vezi Newsa. Hitno mi je", napisao je 16. rujna 2008. u 12.14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Božo, moraš mi reći što je sa Zadrom. Imamo dogovor s Intersparom i možemo sniziti na osnovu toga cijenu", tri dana kasnije u 9.02. Nakon dvije minute, ministar je odgovorio: "Prijatelju, u Saboru sam. Javim se čim završim".

Minutu nakon toga Pukanić odgovara: "Ok. Javi se. Hoćemo se danas malo voziti na motorima?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201003220458006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo