'Bojim se za djecu ako lovci zapucaju blizu Arene'

Plan gradskih vlasti za proširenje lovišta do obale Save, nadomak naselja Lanište i sportskog centra Arena, izazvao je bijes građana.

7.2.2011.
11:40
VOYO logo

Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva je dalo suglasnost na plan da se proširi lovište do ruba Zagreba, a krajem veljače plan bi trebala odobriti i Gradska skupština. No, brojne udruge i građani upozoravaju da bi takva odluka ugrozila živote građana, piše Jutarnji list.

"Ako se odobri odluka Ministarstva kojom se Lovačkom društvu Sokol iz Stupnika omogućava širenje lovišta prema centru Zagreba, bili bi ugroženi ne samo psi i njihovi vlasnici, nego i svi eventualni rekreativci, šetači i prolaznici", priopćio je Hrvatski kinološki savez. Inače, HKS je područje koje se planira pretvoriti u lovnu zonu prije nekoliko godina dobio na korištenje za istrčavanje i obuku pasa ptičara i hrtova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativu o proširenju lovišta 500-tinjak metara od naselja Lanište i Arene, te na stotinjak metara od nikad dovršene Sveučilišne bolnice, pokrenula je Komisija za zajednička lovišta na području Grada Zagreba. Kao razlog su naveli povećan broj lisica i drugih predatora koji predstavljaju opasnost za ljude.

No, u cijelu priču sad se uključio i predsjednik Ivo Josipović, koji je dobio dopis ogorčene vlasnice psa Zorane Protić. Apele i prosvjede spremaju udruge Zelena akcija, Pravo na grad i prijatelji životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo