SLUČAJ AGROKOR / Franck i AgroFructus odblokirani: 'Poslovanje tvrtke odvija se nesmetano'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Tko do kraja dana ne isplati mjenice, završava u blokadi', rekao je član uprave Francka Josip Budimir

5.4.2017.
13:33
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Prema informacijama na stranicama Fine, tvrtka Franck – jedna od najvećih dobavljača Agrokora – doista jest blokirana. 

Image
Foto: Fina

Franck blokada

Ipak, član Uprave Francka Josip Budimir, u razgovoru za RTL, tvrdi suprotno: "Manje banke koje nisu u standstillu poslale su naplatu mjenica brojnim tvrtkama, ne samo Francku. Tko ih do kraja dana ne isplati, završava u blokadi. Mi sad isplaćujemo što više možemo na račun svog poslovanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimir je nedavno rekao kako očekuje da će razgovori koji su dobavljači vodili u Vladi i s bankama uroditi plodom. Očekujemo da će svijest o urgentnosti situacije i potrebi brze reakcije biti primjerena i u ponašanju drugih aktera, ne samo nas koji taj sustav zapravo održavamo na životu svojim isporukama roba i suzdržavanjem od prinudnih naplata svojih potraživanja", rekao je Budimir.

Sutra u jutro očekuje se presudni sastanak dobavljača s bankarima nakon kojeg bi dobavljači trebali odlučiti pridružuju li im se u zamrzavanju potraživanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AgroFructus: 'Uskoro deblokada'

Poslovni računi AgroFructusa iz Donjeg Miholjca blokirani su u utorak od strane jedne banke, no iz te tvrtke u srijedu najavljuju kako bi blokada uskoro trebala biti povučena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer tijekom dana tvrtka AgroFructus blokirana je od strane jedne banke, no blokada je u kratkom vremenu povučena. Poslovanje tvrtke odvija se nesmetano u očekivanju raspleta velike gospodarske krize koja nas u zadnje vrijeme pogađa", stoji  u odgovoru te tvrtke na Hinin upit.

 Iako podaci Fine pokazuju da su u srijedu oko 11 sati računi tvrtke i dalje u blokadi, iz AgroFructusa pojašnjavaju kako su dokumenti za deblokadu pripremljeni te će računi biti uskoro deblokirani, nakon redovite procedure u takvim slučajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz AgroFructusa ističu i kako se svojim poslovnim partnerima zahvaljuju na razumijevanju i strpljenju u trenutnoj situaciji.

AgroFructus je tvrtka iz Donjeg MIholjca za proizvodnju, otkup, skladištenje i prodaju svježeg i prerađenog voća i povrća, čiji je predsjednik Uprave Denis Matijević u ponedjeljak, uoči sastanka Agrokovorih dobavljača i premijera Andreja Plenkovića izjavio kako smatra da je dobro dok je u procesu oko Agorkora država medijator, ali ne i da se direktno miješa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz tu tvrtku, jutrošnji podaci Fine pokazivali su i blokadu računa Francka, iz kojeg su poručili da su njihove poslovne račune blokirale male banke koje nisu pristupile standstill aranžmanu, ali da stabilizaciju stanja na računu očekuju tijekom dana.

Image
Foto: Fina

Agrofructus

Franck i AgroFructus odblokirani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslovni računi Francka i AgroFructusa odblokirani su, a iz Francka ističu kako su uvijek podmirivali svoje obveze te da s poslovanjem nastavljaju neometano.

"Račun Francka je u kratkome roku deblokiran. Ističemo kako je Franck uvijek podmirivao sve svoje obveze, pa čak i one koje se ne odnose na nas, već obveze naših partnera. Unatoč ovim izvanrednim okolnostima, u mogućnosti smo i dalje osigurati urednu opskrbu svih svojih kupaca i poslovnih partnera kao i do sada te s poslovanjem nastavljamo neometano", stoji u kratkoj obavijesti Francka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To potvrđuju i javno dostupni podaci Fine, prema kojima oko 12,45 sati nema blokade na niti jednom računu Francka. Prema istim podacima odblokirani su i podaci AgroFructusa, iz kojeg su već ranije objavili kako se poslovanje tvrtke odvija nesmetano "u očekivanju raspleta velike gospodarske krize koja nas u zadnje vrijeme pogađa".

No, u blokadi su i dalje računi AWT Internationala, distributera robe široke potrošnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo