Blamaža: Ne hranite stoku plesnjivim kukuruzom nego zdravim

Goran Knežević od danas dobija opasnu konkurenciju u javnom brukanju Ministarstva poljoprivrede

25.2.2013.
20:53
VOYO logo

Ministar poljoprivrede Goran Knežević ne prestaje da daje kontroverzne izjave o ispravnosti mleka koje popijemo, a da situacija bude još gora u javnom brukanju mu se pridružilo i celo Ministarstvo.

U dopisu Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, koje je veterinarskim inspektorima upućeno tek danas, savetuje se da terenu nadziru kvalitet stočne hrane na gazdinstvima koja proizvode mleko. "Poštovanim kolegama" se nalaže ono što bi odavno trebalo da im je redovan posao: da na gazdinstvima preporuče "da se hrana koja je plesnjiva izbaci iz upotrebe i da se uvede u ishranu zdrav kukuruz". - Poštovane kolege, zbog pojave afla toksina M1 u mleku iznad dozvoljenih granica , molim Vas da u toku vašeg aktivnog nadzora na gazdinstvima date preporuku da se hrana koja je plesnjiva izbaci iz upotrebe i da se uvede u ishranu zdrav kukuruz, silaža... kao preporuku da se koristi Zeolit - navodi se u originalnom saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeolit koji se pominje u dopisu je mineral koji se kao ekološki preparat koristi u poljoprivredi, stočarstvu, živinarstvu, farmaciji i medicini za detoksikaciju organizma i prevenciju raznih problema koji mogu nastati nepravilnom ishranom ili usled poremećaja metabolizma, piše Blic.

Podsećamo da je Veterinarska inspekcija zabranila je danas proizvodnju mleka na 12 farmi zbog povišenog nivoa aflatoksina u mleku, izjavila je načelnica Veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo