'tipično hrvatski' / 'Blagajnice moraju čistiti posrani WC trgovine jer nisu u stanju zaposliti bar jednu': zaposlenik Plodina otvorio dušu

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U nadi da će njegovo iskustvo nekome koristiti, jedan građanin koji je imao iskustva s radom u supermarketu Plodine odlučio je podijeliti svoju priču s javnosti

14.4.2018.
13:27
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Poznato je da oglasi često sadrže nevjerojatna obećanja i stimulativna primanja svojim zaposlenicima. U nadi da će njegovo iskustvo nekome koristiti, jedan građanin koji je imao iskustva s radom u supermarketu Plodine odlučio je podijeliti svoju priču za portal Zagreb.info.

Kaže, na stimulativna primanja zaboravite. Bilo da se radi blagdanom ili u noćnoj smjeni, plaća će biti svejedno 5.000 kuna i ni lipe više. Tvrdi da su sve to laži te se pita, kakav je to 40-satni radni tjedan ako se radi šest dana u tjednu po osam sati. Kako nadalje tvrdi, blagajnice obavezno dolaze ranije te ostaju duže radi obračuna, a što se tiče putnog troška, koji je također naveden u oglasima, on će biti isplaćen samo ukoliko se bude ustrajan u tome jer će "poslovođa reći da to tražite od Zavoda za zapošljavanje". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, po njemu, posao teško pada blagajnicama koje uza sve ostale probleme, moraju biti i čistačice.

"Blagajnice moraju čistiti posrani WC trgovine, jer nisu u stanju zaposliti bar jednu, ili dvije čistačice. Ako imate manjka u blagajni, morate dati iz svoga džepa. A ako imate viška to si ne možete uzeti. Višak iz blagajne služi poslovođi i zamjenici poslovođe da si kupuju kekse, čokolade, kave", požalio se bivši djelatnik za Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada odete na pauzu i usred pauze nastane gužva na blagajnama, dolaze po vas na pauzu da se vratite na blagajnu. Recite vi meni je li je vrijedno više ikada otići raditi u Plodine sezonski, za bijedu od plaće koja vam ostane nakon što potrošite i na osobne potrebe, da bi na kraju sezone direktori i šefovi dobili nove automobile? Znači za veće plaće se nema, a za nove aute od preko 100.000 kuna se ima? Tipično hrvatski. Škrto i bahato", nadodaje očajni građanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo