ZBOG POPLAVA / Bjelovarsko-bilogorski župan proglasio prirodnu nepogodu za devet gradova i općina

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Štete se prijavljuju općinskim i gradskim povjerenstvima koja ih u roku od 50 dana dostavljaju Županijskom povjerenstvu. Konačnu procjenu šteta Županijsko povjerenstvo u roku od deset dana dostavlja Državnom povjerenstvu koje utvrđuje prijedlog o visini obeštećenja. Odluku o naknadi za pretrpljenu štetu krajem godine donosi Vlada RH

16.6.2023.
10:02
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić proglasio je prirodnu nepogodu zbog poplave na području Bjelovara, Čazme i Grubišnog Polja te općina Đulovac, Kapela, Nova Rača, Šandrovac, Veliki Grđevac i Veliko Trojstvo.

Odluku o proglašenju župan je donio u četvrtak temeljem zahtjeva gradonačelnika i načelnika tih gradova i općina koji su zahtjev podnijeli na prijedlog gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu štete od prirodnih nepogoda, priopćili su u petak iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štete se prijavljuju općinskim i gradskim povjerenstvima koja ih u roku od 50 dana dostavljaju Županijskom povjerenstvu. Konačnu procjenu šteta Županijsko povjerenstvo u roku od deset dana dostavlja Državnom povjerenstvu koje utvrđuje prijedlog o visini obeštećenja. Odluku o naknadi za pretrpljenu štetu krajem godine donosi Vlada RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo