Bjegunac Radošević: Kosor i Šeks bili su mi gosti

6.2.2010.
12:58
VOYO logo

Nakon što je otkriveno da je predavanje premijerke Jadranke Kosor u Berlinu odslušao i Ivan Radošević, za kojim je već više godina raspisana međunarodna tjeralica, Vlada je zatražila od organizatora da istraže propuste u osiguranju.

U priopćenju Vlade navedeno je da premijerka ne poznaje Radoševića, no, kako se čini, istina je drugačija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, biznismen-bjegunac Novom listu kazao kako mu je ulaz na predavanje omogućio jedan visoki dužnosnik CDU-a te je otkriju da se on i premijerka poznaju.

"Taj me je dužnosnik stavio na popis gostiju i na osnovu toga su me pustili u dvoranu. Nema tu ničeg spornog. Inače, ja nikad nisam tajio u Njemačkoj da sam u konfliktu s hrvatskim pravosuđem. Nije mi namjera polemizirati s hrvatskom premijerkom, ona je u Berlinu ostavila više nego solidan dojam i ja joj želim puno uspjeha u zadaćama koje su pred njom, rekao je Radošević koji je, kaže, Jadranku Kosor upoznao 1996. godine kad je ona zajedno s Vladimirom Šeksom boravila u njegovoj kući "o čemu postoji i dvosatna snimka na CD-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predavanje bilo otvoreno za javnost

U berlinskom Uredu Zaklade Konrad Adenauer tvrde kako ne znaju tko je Ivan Radošević, ali dodaju kako on nije dobio pozivnicu za predavanje Jadranke Kosor, bar ne od Zaklade.

Ipak, kažu da je moguće da je Radošević bio na popisu uzvanika za spomenuto predavanje. Ako je bio na popisu uzvanika, pitanje je tko je njegovo ime tamo stavio, kažu u Zakladinu Uredu za odnose s javnošću te dodaju kako nije Zaklada bila jedina koja je mogla pozivati ljude na predavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predavanje je bilo organizirano u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Berlinu. U Zakladi kažu kako je predavanje bilo otvoreno za javnost, tako da mu je mogao prisustvovati i "slučajni prolaznik s ceste".

Prethodni članci:

arti-201002050405006 arti-201002050031006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo