KARAMARKA NE ZANIMA POLITIKA / Bivši šef HDZ-a osnovao tvrtku za proizvodnju električne energije iz mulja: 'Iznimno je aktivan...'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tomislav karamarko jedan je od četvero osnivača tvrtke Diamond Technologies, kojoj je cilj zaposliti više od 50 ljudi

30.6.2022.
12:38
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Bivši predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko bacio se u poslovne vode. On je jedan od osnivača nove tvrtke koja će se baviti proizvodnjom električne energije. Tvrtka se zove Diamond Technology, a uvidom u sudski registar vidljivo je da joj je temeljni kapital 20.000 kuna.

Među osnivačima su kćer "kralja ćevapa" Ana Rubelj Grgurić, bivši direktor Brodarskog instituta Igor Tripković i bivši tajnik Odbora za branitelje HDZ-a Josip Vidović. Karamarko nije htio komentirati svoje poslovne aktivnosti za Jutarnji, no Tripković, koji je direktor tvrdi da im je "cilj zaposliti više od 50 ljudi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAZVAO GA JE 'DIAMOND TECHNOLOGY' /

Karamarko pokrenuo biznis: Udružio snage s kćerkom kralja ćevapa, proizvodit će struju

Image
NAZVAO GA JE 'DIAMOND TECHNOLOGY' /

Karamarko pokrenuo biznis: Udružio snage s kćerkom kralja ćevapa, proizvodit će struju

"Nismo još odlučili hoćemo li razvijati projekt pogona za proizvodnju električne energije iz sječke ili mulja, a ima i drugih načina. Jedino što nećemo su solari, oni ne otvaraju nova radna mjesta dok zauzimaju veliki komad zemljišta", otkrio je Tripković čime će se tvrtka baviti.

Ne zanima ga politika

Potvrdio je da je Karamarko suvlasnik tvrtke te da je njegov politički angažman prošlost. "Ubuduće ga zanima realni sektor i iznimno je aktivan po pitanju ovog novog projekta", ustvrdio je Tripković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Karamarko se navodi kao predsjednik Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske, koji je osnovao 2017. godine s Robertom Bosakom, koji je tajnik. Iako je imao velike planove ta se priča nije zakotrljala. Doduše, dosta je aktivan na društvenim mrežama, gdje komentira politička zbivanja.

Supruga odustala od poduzetništva

S čela HDZ-a dao je ostavku 2016. zbog afere Konzultantica u kojoj je lobist MOL-a Josip Petrović preko svoje tvrtke dvije godine plaćao usluge savjetovanja tvrtki Drimia, u vlasništvu Karamarkove supruge Ane. S njom su bile povezane još dvije tvrtke iz čijeg je vlasništva ona izašla tijekom prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog afere je Ana Karamarko uhićena tek 2020. "zbog sumnje za ispostavu fakture od oko 400.000 kuna za isporučenu uslugu, no ne sumnjiči ju se da je taj novac zadržala za sebe", kako je to tada objasnio njen odvjetnik Ivo Farčić. U međuvremenu optužnica protiv ukupno 38 osoba u tom slučaju nije podignuta. Zanimljivo, te godine je prodala dva velika stana u centru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo