'BIZNIS NASTAVLJAMO': / Jozo Brkić preko 42 tvrtke zakupio 41 lokal Grada Zagreba, Bandić mu je sada vratio dva oduzeta i dao još tri

Image
Foto: Pixsell

Jozo Brkić je preko nekih od svoje 42 tvrtke od države i Grada Zagreba zakupio 41 lokal, iz nekih ga je Bandić 'izbacio' zbog nepodmirivanja duga, da bi mu nedavno vratio dva te dao nova tri lokala

22.7.2019.
8:54
Pixsell
VOYO logo

USKOK-ova istraga o dodjeli poslovnih prostora u Zagrebu nije zaustavila suradnju Milana Bandića i Joze Brkića, brata potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića. Dapače, ta se suradnja intenzivirala. Naime, u zadnjih godinu i pol Brkić stariji je preko nekih od svoje 42 tvrtke zakupio čak 41 lokal u vlasništvu Grada Zagreba i države, piše 24 sata. U međuvremenu je morao vratiti ili je država raskinula s njim čak 15 od 25 ugovora zbog neplaćanja najamnine, a zapriječeno mu je i javljanje na nove natječaje, sve dok ne podmiri dug.

Image
BANDIĆ IZBACIO BRKIĆEVA BRATA IZ GRADSKOG PROSTORA, JOZO U ŠOKU: /

'Nisam toliko dužan!'

Image
BANDIĆ IZBACIO BRKIĆEVA BRATA IZ GRADSKOG PROSTORA, JOZO U ŠOKU: /

'Nisam toliko dužan!'

Podmirio dio dugovanja

Iako je Gradu vratio neke prostore, a iz triju je izbačen zbog neplaćanja najamnine i zbog toga što ih nije stavio u funkciju, Bandić mu i dalje daje gradske prostore u najam. Vratio mu je dva već oduzeta prostora, a Brkićeve tvrtke su zakupile nova tri lokala u centru grada. Bandić je nedavno potpisao dva zaključka kojima vraća Brkiću lokale u Paromlinskoj, na ulazu u Importanne centar, te jedan u Ilici 36. Na toj je adresi i jedan prostor veći od 50 kvadrata koji je Bandić oduzeo Brkiću zbog duga od više od 43.000 kuna za zakupninu i komunalije. Za vraćene se prostore navodi kako su sva dugovanja podmirena, tako da se ugovori neće raskidati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvaranje navedenog lokala je u narednim danima. Biznis nastavljamo", odgovorio je Jozo Brkić na upit 24 sata o lokalu u Paromlinskoj za koji je podmirio više od 20.000 kuna duga i koji je prema zaključku ugovora "u potpunosti uređen i priveden ugovorenoj namjeni". Ta je namjena restoran brze hrane, no čak ni nakon izdavanja ugovora objekt, koji se zove "Brzi", još nije otvoren. Štoviše, u takvom je stanju gotovo dvije godine, otkad ga je Brkić zakupio za 6125 kuna na mjesec.

Lokali zatvoreni ili zjape prazni

Da se "biznis" nastavlja jasno je i iz triju ugovora koje je odobrio Bandić. Nakon provedenih natječaja, Brkićeve tvrtke su zakupile i lokale pored "Brzog" od 44,6 i 27 kvadrata, po cijeni od 22.000 kuna bez PDV-a mjesečno. Brkić je izdao zadužnice od čak 350.000 kuna, što je bilo jedno od jamstava pokrića. Ako ne bude plaćao zakup, Grad će ga odmah moći ovršiti. No, tvrtka u kojoj je Brkić suvlasnik zakupila je i skladišni prostor od 38 kvadrata u Teslinoj ulici za 1100 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, i dalje je nepoznanica koliki su Brkićevi dugovi prema državi i Gradu. Ne zna se ni je li dosad vraćeni dio duga naplaćen iz jamstava. Iz Grada nisu voljni javno objaviti te podatke zbog, kako navode, USKOK-ove istrage. Tvrtka "Državne nekretnine" odgovorila je kako je Brkić vratio sedam prostora, a za osam su oni raskinuli ugovor. Kažu da je jedan od njih raskinut zbog nezakonitog davanja u podnajam. Od države je Brkiću ostalo 10 prostora, od kojih je sedam prazno, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo