BIZARAN SLUČAJ UHLJEBLJIVANJA: / Smijenjena kao ravnateljica, imenovana kao v.d. ravnateljice

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Screenshot
9.3.2017.
17:53
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

Ogulinski portal navodi da kad se birao ravnatelj učilišta, 15. svibnja 2015. godine, objavljen je javni natječaj u kojem je stajalo da su uvjeti za ravnatelja sljedeći – visoka stručna sprema društvenog smjera, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima kulturologije i društvenih djelatnosti, najmanje pet godina aktivnog rada u kulturno umjetničkim udrugama, te aktivno znanje engleskog jezika! Na drugom Statutu koji ima isti datum, 1. srpnja 1998. godine stoji da se “za ravnatelja može izabrati osoba koja ima visoku, višu ili srednju stručnu spremu i tri godine radnog iskustva na poslovima koji su u svezi s djelatnošću Učilišta”.

Tražeći odgovore otkrili malverzacije

Potom je predsjedniku Upravnog vijeća Milanu Sabljaku poslan upit o tome je li se i kada mijenjao Statut i je li suglasnost o izmjenama dalo Gradsko vijeće, obzirom da posjeduju dva primjerka Statuta sa istim datumom, ali različitog sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Sabljak tada je izvijestio da će odgovor poslati Nikolina Luketić Delija, ravnateljica POU. Nezadovoljni odgovorom OGportal poslao je još jedan upit u kojem je ponovio pitanje o izmjenama Statuta i njegovog članka 27. kao i pitanje kada je na te promjene suglasnost dalo Gradsko vijeće?

Poništena odluka

Zamolili su ravnateljicu da dostavi važeći statut i odluku Gradskog vijeća. Odgovor na postavljena pitanja nikada nije stigao no ubrzo je na web stranici Radio Ogulina, inače gradskog medija, objavljeno priopćenje pod naslovom 'Poništena odluka o izboru ravnateljice Pučkog otvorenog učiliša'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin je na sjednici održanoj 28. veljače 2017. godine analiziralo akte Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Obzirom na uočene nedostatke, Upravno vijeće je donijelo Odluku o poništenju Odluke o izboru ravnateljice POU Ogulin te je do provedbe natječaja i izbora novog ravnatelja/ice imenovalo vršiteljicu dužnosti ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Ogulin', stajalo je između ostalog u toj objavi.

Neočekivani nastavak

A ubrzo je cijela priča dobila neočekivani nastavak. Smjenjena ravnateljica Nikolina Luketić Delija, inače aktivna članica HDZ-a, a za koju se ispostavilo da je na ovu dužnost došla uz pomoć lažiranog Statuta u kojem su navedeni uvjeti koji se savršeno uklapaju u njezin CV, sada je postala upravo ta v.d. ravnateljice POU-a imenovana na sjednici 28. veljače, kada je smjenjena s mjesta ravnateljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrde li se elementi kaznenog djela, ostaje i pitanje hoće li ravnateljica morati vratiti plaću koju je nezakonito primala, je li i tko prijavljen za krivotvorenje Statuta, zašto se do sad o tome šutjelo i kako je moguće da tolike godine nitko od odgovornih ne uviđa “previde” koji se događaju u vođenju jedne ustanove u vlasništvu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo