NERAZJAŠNJEN SLUČAJ / Bizaran slučaj prijevare i krađe identiteta u Zagrebačkoj banci: profesorica iz Zagreba ostala bez novca

Profesorica sa filozofskog fakulteta u Zagrebu, ostala je u šoku kad je primijetila da joj je u potpunosti ispražnjen račun. Njezin potpis kakvim se inače potpisuje u indeksima studenata, krivotvoren je

1.9.2017.
19:14
VOYO logo

Krajem travnja Vivijana Radman, profesorica engleskog, otišla je do bankomata i vidjela nulu na svome računu. Šokirana otrčala je do prve poslovnice gdje su joj rekli da je na temelju komada papira – naslovljenog mjenica – koji je u dnu imao njezin potpis – tvrtki „Nektar posredovanje“ s njezina računa isplaćeno 8 tisuća kuna.

"Shvatila sam da banka nema nikakvu namjeru zaštiti mene kao klijenta nego da je skroz ravnodušna prema mojoj sudbini, ja sam naravno iste večeri išla na policiju prijavit krađu identiteta", tvrdi profesorica Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je tek počela prava drama jer se policija od travnja nije pomaknula s mjesta. A danas nam je tek iz PU zagrebačke odgovoreno kako su zaprimili navedenu prijavu te da je kriminalističko istraživanje je još u tijeku.

Kako neslužbeno doznajemo, policija već dulje vrijeme istražuje tvrtku Nektar posredovanje koja je navodno upletena u brojne slične prevare i slučaj profesorice Radman sada je dio veće istrage. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A otkad je javno objavila svoju priču javljaju joj se i brojni drugi prevareni koji kažu da su sami uspjeli utjerati svoj novac natrag. Njoj to ne pada napamet. "Nemam ja šta tjerat nekog tko je opljačko moj račun da mi plati natrag, to je posao policije, a ja imam ugovorni odnos s bankom, a banka nije provjerila je li potpis na mjenici valjan", objašnjava profesorica Radman.

A iako cijeli dan pokušavamo dobiti odgovor od Zagrebačke banke o tome kako se ovo moglo dogoditi, može li se sličan scenarij ponoviti nekom drugom, iz banke su se samo očitaovali riječima kako oni samtraju da su u ovom konkretnom slučaju odradili sve po zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer su još u travnju odmah nakon prijave slučaja bankari dali vještačiti sporni potpis – pa je vještak utvrdio da bi to mogao biti njezin autetničan potpis i time je Uprava banke ispunila formu – to je sve dodatno razbjesnilo Vivijanu Radman – koja poručuje – ovaka prevara se može dogoditi svakome – a njezin račun još uvijek je kraći za 8 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo