najbolje od talenta i karaktera / Bivši trener Vatrenih otkriva kakvi su bili na početku: 'Jedvaj je bio neukrotiva priča'

Hrvatska na terenu više nema samo dobre igrače - nego konačno i dobar tim

10.7.2018.
7:00
VOYO logo

Ne misle samo ljudi u Hrvatskoj da Hrvatska dobro igra, mnogi svjetski mediji Luku Modrića već su proglasili najboljim igračem Svjetskog prvenstva, a u ruskom gradu Kazanju Modrić je danas dobio i mural. I to pored najvećih - Ronalda, Messija i Nejmara.

Svi pričaju i o čudesnom Danijelu Subašiću koji je Danskoj obranio 3 penala što nijednom golmanu na svjetskim prvenstvima nije uspjelo već 12 godina. Lovren, Kovačić, Kramarić, Badelj. Sve njih nogomet je učio igrati Jozo Bandić, jedan od Dinamovih trenera kroz čije je ruke prošlo sedam prvotimaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad ih gledamo danas i s odmakom 10, 11, 12 godina unatrag bilo bi preoptimistično reć da će svih sedam bit top igrači, ali kad sam prvi put vidio Modrića, Ćorluku, Mandžukića, Lovrena pogotovo jer smo bili tu na terenima zajedno to se vidjelo da će to prije ili kasnije postat vrhunski igrači", rekao je trener kadeta GNK Dinamo Bandić.

Najbolji je, nema sumnje, veliki Luka Modrić koji je danas u ruskom Kazanju dobio mural, pored Ronalda i Messija. A većina mu svjetskih medija prognozira titulu najboljeg igrača prvenstva. Veznjak Real Madrida prema Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura, a sa 172 centimetra visine opravdava izreku da se otrov čuva u malim bočicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Daj Bože da bude finale onda je on blizu te zlatne lopte. Ako ne bude, Luka je stvarno ovo do sada ovih 5 utakmica odradio ono, vukao doslovce", kaže Bandić.

Trenutno naš najvrijedniji igrač je Barcelonin Ivan Rakitić čija je vrijednost 50 milijuna eura. Ima i švicarsko državljanstvo gdje je napravio prve korake, ali se kasnije odlučio igrati za Hrvatsku. Na bijeloj točki hladan kao špricer. Staloženost je u takvim situacijama, kaže Jozo najvažnija.

"Vratar vam je kao ormar, kao King Kong ispred vas. Umorni ste, glava, isčekivanja. takva psihološka stabilnost treba biti da ili jeste ili niste", trener kadeta GNK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neviđenu stabilnost pokazao je Danijel Subašić koji je uspio što nije nikome već 12 godina - obranio je tri penala, a onda protiv Rusije još jedan. 

Iznenađenje prvenstva je Ante Rebić, igrač Eintracht Frankfurta, sad vrijedi 10 milijuna eura, a cijena će mu do kraja prvenstva svakako rasti. U rodnom su mu Imotskom napisali čak i gangu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su ovi momci gladni pobjeda govori i Mandžina današnja izjava - dajte nam Engleze!

"Mi smo spremni već danas. Da je danas već utakmica mi bi bili spremni, toliko želimo igrat to polufinale, mislim da nema ni je dan igrač koji će se žalit na bilo šta", izjavio je Mandžukić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ta se prednost trenira od malih nogu. Treneri poput Joze mladim su igračima drugi roditelji pa dobro znaju da su djeca nekad nemoguća.

"Najnestašniji je iskreno Jedvaj. On je ovako bio jedna neukrotiva priča. Bio je frajer s 15, 16 godina. U svlačionici se vrlo brzo vidi tko je gazda. Jedvaj je bio gazda već treći dan. Vrsaljko isto tako, a dva klinca koja su ono gdje ih ostaviš tu ćeš ih i nać su Kovačić i Kramarić. Luku ste imali dojam da je to sjajan karakter, ja mu nisam bio direktno trener, ali niste prošli pokraj njega da nije pozdravio. Vi kad vidite Mandžu kako on to vuče onda i kakav god njegov ego ovakav ili onakav kad sebe da za momčad onda mu ne možete zamjerit", priča nam Jozo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da može izvući najbolje i od talenta i od karaktera već je pokazao Zlatko Dalić. Jer Hrvatska na terenu više nema samo dobre igrače - nego konačno i dobar tim. 

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo