Bivši šefovi HAC-a kažnjeni zbog imovinskih kartica

Saborsko povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika odlučilo je s po 10.000 kuna kazniti M. Lovrinčevića i J.

22.4.2010.
20:38
VOYO logo

Mariju Lovrinčeviću i Jurici Prskalu kaznu bi, po zakonu, trebalo naplatiti ovrhom na plaću, a novinare je zanimalo kako će se kazna naplatiti dvojcu koji je zbog afere s namještanjem posla bojanja tunela na autocesti dobio izvanredni otkaz.

"Ako su u radnom odnosu, uzet ćemo im plaću, a ako nisu, ova će odluka ostati mrtvo slovo na papiru", objasnio je predsjednik Povjerenstva Mate Kačan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kačan je izvijestio da je, također nakon novčane kazne od 10 tisuća kuna, svoje imovinske kartice Povjerenstvu dostavilo i preostalih 40 čelnika jedinica lokalne samouprave koji to nisu učinili u zakonskom roku.

Povjerenstvo je obustavilo postupak protiv IDS-ova zastupnika Damira Kajina, koji je prijavljen da je svom vozaču omogućio da od Grada Labina kupi dvokatnicu u Rapcu ispod cijene, za samo 47 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin se očitovao da nije sudjelovao u tom poslu, a Povjerenstvo je odlučilo zatražiti dodatna objašnjenja o ulozi labinskog gradonačelnika Tulia Demetlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo