kontroverzna odluka suda / Bivši šef HAC-a s tri optužnice vraćen na posao, a dobit će i milijunsku odštetu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Budući da je bio na mjestu predsjednika Uprave HAC-a i u to je vrijeme primao plaću od oko 30.000 kuna bruto, HAC mu, pošto u ovom razdoblju nije bio zaposlen, mora isplatiti 2,4 milijuna kuna

27.12.2016.
11:15
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo na temelju pravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu vraćen je na posao u HAC, piše Jutarnji.hr. 

“Navedeni radnik ponovno je počeo raditi 7. studenoga 2016. godine na radnome mjestu Glavni inženjer I”, priopćili su za Jutarnji iz HAC-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prskalo je izvanredni otkaz dobio u veljači 2010. godine zajedno s dvojicom bivših čelnika Sektora HAC-a nakon što je uhićen u aferi Nesklad pod sumnjom da su državni proračun poslom bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok oštetili za najmanje 25 milijuni kuna.

Prskalo je nakon toga tužio HAC, a sud je odlučio da gore navedeni razlozi nisu dovoljni za otkaz te je odluka o otkazu poništena. HAC mu je stoga dužan isplatiti odštetu za sve zaostale plaće u razdoblju od 1. veljače 2010. do 7. 11. 2016. plus kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je bio na mjestu predsjednika Uprave HAC-a i u to je vrijeme primao plaću od oko 30.000 kuna bruto, HAC mu, ako u ovom razdoblju nije bio zaposlen, mora isplatiti 2,4 milijuna kuna bruto plus kamate, piše Jutarnji.hr. 

Prskalo se tako vraća na posao u trenutku kad su protiv njega na snazi tri optužnice. U slučaju Fimi-Media u tijeku je sudski proces, u slučaju Remorker potvrđena je optužnica, a u slučaju Nesklad optužnica je podignuta, ali nije potvrđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo